Anasayfa > Haberler > Roman Kültür Merkezi Tepecik’in Gözbebeği

Roman Kültür Merkezi Tepecik’in Gözbebeği

25 Ocak 2023 Tarihinde Eklendi 145 Kez Okundu

Roman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Tepecik’te özellikle çocukların ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği Konak Belediyesi Roman Kültür Merkezi, bulunduğu bölgeye hayat verdi. Müzikten tiyatroya, sanatla iç içe büyüyen çocukların yanı sıra kadınlar da kendileri için açılan meslek kurslarında el emeği üretimleriyle örnek oluyor.

Konak Belediyesi’nin Tepecik’te hizmete açtığı Roman Kültür Merkezi’nde özellikle çocuk, genç ve kadınlara yönelik açılan kurslar büyük ilgi görüyor. Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle, 8-13 yaş aralığındaki çocuklar için açılan yaratıcı drama ile 18 yaş üstü kadınlar için açılan dikiş kurslarında eğitimler tam katılımla devam ediyor.

Geleceğin yıldızları

Roman Kültür Merkezi’nde, hafta içi beş gün, sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı grupta toplam 40 çocuk, yaratıcı drama eğitimi alıyor. Çocukların kendilerini ve çevrelerini tanımaları, iletişim kurabilmeleri, duygularını ifade edebilmeleri üzerine yapılan yaratıcı drama çalışmalarını başarıyla sürdüren çocuklara, geleceğin yıldız oyuncuları gözüyle bakılıyor.

Aile bütçesine katkı

Roman mahallesinde kurulan kültür merkezine, kadınların da yoğun ilgisi var. Bölgede yaşayan kadınların isteği üzerine açılan dikiş kursunda kursiyerler haftanın beş günü eğitim alıyor. Dikiş kursu sayesinde bluz, elbise, eşofman dikebilecek seviyeye ulaşan kadınlar, öğrendiklerini mesleğe çevirerek aile bütçelerine katkı koyabilecek bir noktaya doğru ilerliyor.

Yeni kayıtlar başladı

Merkezde yaratıcı drama kursunun yeni dönem kayıtları yapılmaya başlanırken,dikiş kursunun yeni kayıtları ise mart ayında açılacak. Roman Kültür Merkezi’nde yakın zamanda açılacak kurslardan biri de ritim kursu olacak.Konak Belediyesi’nin (0232) 4845300 numaralı telefonundan 2924 dahili numarasını tuşlayarakRoman Kültür Merkezi’ndeki kurslar hakkında detaylı bilgi alınabilir.