Anasayfa > Haberler > Konak’tan Roman Mahallelerinde Temizlik Harekatı

Konak’tan Roman Mahallelerinde Temizlik Harekatı

13 Ocak 2022 Tarihinde Eklendi 106 Kez Okundu

Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler Hilal ve Yenişehir’de yürüttüğü yoğun çalışmayla bölgede girilmedik sokak bırakmayarak Roman vatandaşların yaşadığı mahalleleri tertemiz yaptı. Her sokağın detaylı bir şekilde temizlendiği çalışma bölge sakinlerinden de tam not aldı.

Konak Belediyesi’nin temizlik ekipleri, her gün üç vardiya halinde rutin olarak devam eden temizlik çalışmalarının yanı sıra, özel çalışmalarla da talep gelen veya ihtiyaç duyulan bölgelerde detaylı temizlik yapıyor. Bu kapsamda yapılan son çalışma ise Roman vatandaşların yoğun yaşadığı Hilal ve Yenişehir Mahalleleri oldu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Roman Kültür Merkezi, Gençlik Destek Merkezi ve okul öncesi ücretsiz eğitim sağlayan Minikler Konağı hizmetleriyle son dönemde peş peşe hizmet atağı gerçekleştirdiği bölgede şimdi de temizlik harekatı yapıldı. Her gün düzenli olarak temizliği yapılan ve çöpleri toplanan Hilal ve Yenişehir’e bu kez 10 personel, bir kupa aracı, bir süpürge aracı, bir kepçe ve bir açık kasa araçla girilerek topyekün temizlik yapıldı. Bölgeye ilk olarak süpürge ekipleri girerek sokakları baştan sona süpürürken, kepçeyle molozlar kaldırıldı. Hızla tamamlanan çalışmalar sonrası bölge pırıl pırıl olurken vatandaş da yapılan temizlikten oldukça memnun kaldıklarını ifade etti.