Anasayfa > Haberler > Konak'ta Ruhsatlandırmada Peyzaj Projesi Dönemi

Konak'ta Ruhsatlandırmada Peyzaj Projesi Dönemi

21 Kasım 2022 Tarihinde Eklendi 509 Kez Okundu

Başkan Batur: Peyzaj Mimarları Odamızla birlikte hareket edeceğiz

Peyzaj Mimarları Odası yönetimini konuk eden Başkan Batur, kentsel dönüşüm ve kent planlamasında sürdürülebilir çevre ve kent estetiği vurgusu yaptı. Meslek odalarıyla birlikte hareket etmeye özen gösterdiklerini hatırlatan Başkan Batur, “Kentsel dönüşümde ve kent planlaması konularında meslek odalarımızla birlikte hareket ediyor, onların görüşlerini, bilgi birikimlerini önemsiyoruz. Konak’ta ‘İklim değişikliği eylem planı’ çerçevesinde, sağlıklı ve nitelikli yapılaşma için Peyzaj Mimarları Odamızla da birlikte hareket edeceğiz” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanı Elvin Sönmez Güler, Şube İkinci Başkanı Salih Yeşilbaş ve yönetim kurulu üyelerini konuk etti. İklim değişikliği ve kentlerde sürdürülebilirlik, ruhsatlandırmada peyzaj projelerinin önemi, sağlıklı, nitelikli, güvenli ve sürdürülebilir yapılaşma gibi konuların masaya yatırıldığı toplantıda Konak Belediyesi ve Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi arasında işbirliği yapılması kararlaştırıldı. Başkan Batur, “Mimar ve Mühendis Odalarımızla protokol ve işbirliklerine çok önem veriyoruz. Kentsel dönüşümde planlama süreçlerini de odalarımızla paylaştığımızı biliyorsunuz. Bundan sonra Peyzaj Mimarları Odamızla birlikte önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Özellikle belli metrekarenin üzerindeki parsellere yapılan yapılarda, bu yapıların bahçe düzenlemeleri ile ilgili peyzaj mimarlarının onayı istenecek. Ayrık yapılaşmaya haiz bahçeli binalarda da peyzaj mimarının onayı olacak” dedi.

Daha yaşanır bir Konak

Konak’ın daha yaşanır bir kent olması için çalıştıklarının altını çizen Başkan Batur şunları söyledi:

“İklim değişikliğinin etkilerinin sert bir şekilde hissedildiği günümüzde, özellikle belediyelerin ruhsatlandırma aşamasında peyzaj projeleri, sürdürülebilir bir çevre için çok önemli. Her zaman söylüyoruz, bina yıkıp, bina yapmak değil sağlıklı, güvenli binaları çevresiyle bir bütün halinde inşa etmek, yeşil alanları ve sosyal donatısıyla insana yakışır bir yaşam alanı oluşturmak ve sürdürülebilir bir kent ortaya çıkarmak gerekiyor. Bu noktada Peyzaj Mimarları Odamızla birlikte hareket ediyor olmamız, Konak’ımızın daha yaşanır bir kent olmasında çok önemli. Değerli oda başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum.”