Anasayfa > Haberler > Konak’ta Engelsiz Yol İçin Yürüdüler

Konak’ta Engelsiz Yol İçin Yürüdüler

02 Aralık 2022 Tarihinde Eklendi 189 Kez Okundu

İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu’nun 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Konak’ın pek çok noktasında eşzamanlı düzenlediği engelsiz yol farkındalık yürüyüşüne, Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri de katıldı. Yürüyüşte esnafa ve vatandaşlara üzerinde ‘Engel olma, farkında ol, sorumlu ol, destek ol’ yazılı uyarı broşürleri dağıtıldı.

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi Üyeleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli bireylerin yol haklarının korumasına yönelik farkındalık yürüyüşüne katıldı. İzmir Zabıta Koordinasyon Kurulu’nun koordinesinde gerçekleştirilen çalışma Konak’ın pek çok noktasında eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Çalışma yapılan noktalardan biri de Üçyol ve çevresiydi. Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi Üyeleri’yle birlikte bölgede esnaf ve vatandaşlar engelli bireyler için ayrılan alanlara araçlarını park etmemeleri ve kaldırımları işgal etmemeleri konusunda uyarıldı.

Esnaf ve vatandaşlar destek verdi

Engelli vatandaşların trafikte ve alışverişte erişimini kolaylaştırmaya dikkat çekmek amacıyla da üzerinde; ‘Engel olma, farkında ol, sorumlu ol, destek ol’, ‘Lütfen araçlarınızı kaldırımlara park etmeyin’, ‘Kent hakkının korunması için #BizVarız’, ‘Hayatı paylaşmak için engel yok’ yazılı uyarı broşürleri dağıtıldı. Engellilerin geçişini zorlaştıracak şekilde kaldırımların işgal edilmemesi, kaldırımlarda görme engelli bireyler için yapılan hissedebilir zemin kaplamalarının ve kaldırım rampalarının araçlarla kapatılmamasına dikkat çekilen yürüyüşte esnaf ve vatandaşlar da duyarlılıklarıyla dikkat çekti. Sadece bu özel günde değil, her zaman duyarlı olduklarını, dikkat ettiklerini dile getiren esnaf, çalışmaya dahil olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.