KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ta Can Dostlara Yeni Yılda da Özenli Hizmet

Konak’ta Can Dostlara Yeni Yılda da Özenli Hizmet

05 Ocak 2023 Tarihinde Eklendi 495 Kez Okundu

Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi bir yılda yaklaşık 8 bin can dostun bakım ve tedavisini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz aylarda hizmet vermeye başlayan Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi ise birbirinden sevimli onlarca engelli kedinin yeni yıla güvenli ve sağlıklı bir ortamda girmesine imkan verdi. Konak’ın sokaklarındaki can dostlara hizmet, yeni yılda da hız kesmeden devam edecek.

Dünya Hayvanları koruma Günü’nde hizmete açılan, Konak Belediyesi’nin ödüllü projesi, Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi misafirlerini ağırlamaya başladı. Ekim ayından bu yana hizmet veren merkez sayesinde, engellerinden ötürü sokakta yaşamaları mümkün olmayan birbirinden sevimli kediler, yeni yıla güvenli bir yaşam alanında girme şansına sahip oldu. Modern tasarımıyla dikkat çeken merkezin bir bölümü tedavi ve rehabilitasyon için kullanılırken, sevimli kedilerin vakit geçirmekten büyük keyif aldığı dinlenme ve oyun alanında, eğlenceli anlarına tanık olmak mümkün. Gelen ziyaretçilere kendilerini sevdirmek için birbirinden sevimli oyunlar yapan engelli kediler, güvende olmanın verdiği huzurun tadını çıkarıyor. Konak Engelli Kedi Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde engelli kedilerin bakım ve tedavilerinin yanı sıra onların sevgi dolu ömürlük bir yuvaya kavuşmaları için sahiplendirme de yapılıyor.

Can dostlar emin ellerde

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Konak Hayvan Sağlığı Merkezinde ise geçtiğimiz yıl, yaklaşık 8 bin sokak hayvanının tedavi, bakım, kısırlaştırma ve aşılama işlemleri gerçekleştirildi.  Merkezde, bir yıl içinde yaklaşık 4 bin 500 kısırlaştırma yapılırken 6 binin üzerinde can dosta da kuduz aşıları yapıldı. Deneyimli veteriner hekimler tarafından muayene ve bakımları yapılan hayvanların test ve tetkikleri için ise donanımlı cihazlar kullanıldı.

Can dostlar için Konak Belediyesi ve sivil toplum el ele

Konak Belediyesi 2022 yılında sayıları 50’yi aşan sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen 3.Patilerin Festivaline de ev sahipliği yaptı. Patilerin Festivali, doğa ve hayvanseverleri Konak’ta buluştururken Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, festival alanında kurduğu stantta, hayvan sahiplenen veya sokaktaki canları besleyen vatandaşlara 1 tonu aşkın mama armağan etti. Festivalde, Konak Belediyesi Hayvan Sağlığı Merkezi’nden, biri engelli 11 kedi ile 4 köpek de duyarlı vatandaşların sahiplenmesiyle ömürlük yuvalarına kavuştu. Yıl boyu sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde çalışan Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Hayvanlar için Projeler Derneği’nin (Hipder) bakımını üstlendiği sevimli köpeklerin de sağlık taramalarını gerçekleştirdi. Sayıları 100’ü bulan köpeklerin sağlık kontrollerini gerçekleştirdi, kuduz aşılarını yaptı ve çip taktı.


Foto Galeri

Son Haberler
Konak'ta 23 Nisan Coşkusu Erken Başladı

21 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
253 Kez Okundu

Başkan Mutlu’dan Mert Fırat’la Konak Turu

19 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
84 Kez Okundu

Basmane’de Temizlik ve Bakım Seferberliği

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
100 Kez Okundu

Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
150 Kez Okundu

Göztepe Sakinlerinden Başkan Mutlu'ya Sevgi Seli

17 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
92 Kez Okundu