KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ta Atık Banklar Hizmete Girdi

Konak’ta Atık Banklar Hizmete Girdi

12 Mart 2020 Tarihinde Eklendi 1959 Kez Okundu

Kentte geri dönüşümde yeni bir dönemi başlatan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Bu projenin başarısı için en çok Konaklı kadın hemşehrilerime güveniyorum. Onlar yaptıkları her işte başarılı. Bu projede de bize destek olacaklarına inanıyorum” dedi.

Konak Belediyesi’nin Mensan Geri Dönüşüm işbirliğiyle, ilçede pilot bölge olarak seçilen 5 ayrı mahallede kurduğu atık toplama üniteleri hizmete açıldı. “Atık Bank” olarak isimlendiren üniteleri, düzenlediği basın toplantısında Konaklıların hizmetine sunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çevreye duyarlılığın bir belediyenin en büyük sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Konak Belediyesi’nde de bu bilinçle hareket ediyoruz. Daha önce evlerde biriken ilaçları çöpe atılmadan toplayarak imha etmek ve elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırmak için iki ayrı çalışma başlatmıştık.Bu iki projemizi başarıyla sürdürüyoruz. Ve şimdi Konak için büyük bir adım daha attık: İzmir’de geri dönüşümde bir ilk olan projemizi hayata geçirerek, Konak’ta “Atık Bank” dönemi başlattık” diye konuştu.

Kadınlara Seslendi

Konaklıların evlerinde biriken ambalaj atıklarını ayrıştırarak Atık Bank’lara teslim edebileceğini söyleyen Batur, vatandaşlara seslenerek, “Herkesin gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Atık Bank’ların başarısı en başta Konaklı kadın hemşehrilerime bağlı. Onlar yaptıkları her işte başarılı. Bu projede de bize destek olacaklarına, bu sorumluluğu bizimle paylaşacaklarına inanıyorum. Lütfen atıklarınızı evlerinizde ayrı ayrı poşetlerde biriktirin ve sonra merkezlerimize getirerek geri dönüşüme kazandırın. Bu hepimizin ilçemize, şehrimize, ülkemize, yarınlarımıza,yarınlarımızı bırakacağımız çocuklarımıza, gençlerimize borcumuz” dedi.

Atığı Getir, Para Puanı Al

Peki, Konak’ta yeni sistem nasıl işleyecek?

Konak Belediyesi’nin kentin beş aynı noktasına yerleştirdiği Atık Bank’larda kâğıt, plastik, metal, cam ve kompozit bölmeleri bulunuyor. Vatandaşlar, evlerinde ayrıştırarak biriktirdikleri ambalaj atıklarını, mesai saatleri içinde hizmet sunan Atık Bank’lara teslim edebilecek. Bu atıklar, görevliler tarafından tartılarak alınacak.

İzmir Doğa Kart’la Kazan

Sistem Konaklıların hayatına İzmir Doğa Kart’ı da getiriyor. Vatandaş Atık Bank’a ilk kez gittiğinde adına İzmir Doğa Kart tanımlanacak. Verilen atıkların karşılığında bu kartlara para puanlar yüklenecek.

Her İzmir Doğa Kart’ta bir barkod numarası ve QR kodu olacak. Kişi isterse cep telefonundan, isterse Atık Bank’laragiderek, ne kadar atık getirdiğini ve karşılığında kartında ne kadar para puan yüklendiğini görebilecek.

Puanlar Nasıl Kullanılacak?

Para puanlar, Atık Bank görevlileri tarafından İzmirim Kart’lara yüklenebilecek ve ulaşımda değerlendirilebilecek. Bu puanlar Konak’taki anlaşmalı marketlerde alışveriş için de kullanılabilecek. İsteyen vatandaş, kazandığı puanlarla Türk Kızılay’ı, Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Ege Orman Vakfı’na bağış yapabilecek.

Atık Bank’lar Nerelerde?

Atık Bank’lar Konak’ta Kahramanlar Mahallesi, Kahramanlar Pazaryeri;Muratreis Mahallesi, Hatay Kapalı Pazaryeri; Ulubatlı Mahallesi, Toros Pazaryeri; Mehmet Ali Akman Mahallesi, Teğmen Ali Rıza Akıncı Parkı;Kılıçreis Mahallesi, İhsan Alyanak Parkı’nda bulunuyor. Başkan Batur, merkezlerin sayısını vatandaşların daha kolay erişim sağlayacağı şekilde artırmayı planlıyor.

Atıklara Ne Olacak?

Atıklar, her günün sonunda düzenli olarak anlaşmalı firmanın özel araçlarıyla Atık Bank’lardan toplanarak, atık ayrıştırma tesisine götürülecek. Ayrıştırılan atıklar, geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılacak.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
430 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
582 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
378 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
353 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu