Anasayfa > Haberler > Konaklı Kadınlardan 100’üncü Yıl Kutlaması

Konaklı Kadınlardan 100’üncü Yıl Kutlaması

29 Ekim 2023 Tarihinde Eklendi 293 Kez Okundu

Batur: Cumhuriyet devriminin yılmaz savunucusu kadınlardır

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelyalı’da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında belediyenin kültür ve spor kurslarına katılan kadınlarla bir araya gelerek “Cumhuriyet devriminin yılmaz savunucusu kadınlardır. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Sizler Atatürkçü kimliğinizle, Cumhuriyet’e bağlılığınızla her zaman Türkiye’ye örnek oldunuz. Cumhuriyet’imizi hep birlikte kutlamaya, Atatürk’ümüzü anmaya, yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediyenin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Güzelyalı Denizatı Parkı’nda düzenlediği özel etkinlikte belediyenin spor ve kültür kurslarına katılan kadınlarla bir araya geldi. Türk bayrakları ve Atatürk resimli tişörtleriyle Cumhuriyet’in 100’üncü yılını coşkuyla kutlayan kadınların görüntüsünün gelincik tarlasını andırdığını dile getiren Başkan Batur, “Bugün Konaklı kadınlar Atatürk’ümüzün fotoğrafıyla, bayrağımızla alandalar. Cumhuriyet devriminin yılmaz savunucusu kadınlardır.Sizlerle ne kadar gurur duysak az. Bu alanı gelincik tarlasına döndürmüşsünüz” diye konuştu.

“Cumhuriyet’e bağlılığınızla her zaman Türkiye’ye örnek oldunuz”

umhuriyet Bayramı’nı gururla kutlayan kadınlara seslenen Başkan Batur, İzmirli kadınların Atatürk sevgisiyle, Cumhuriyet’i her zaman savunmalarıyla Türkiye’ye örnek olduğunu vurguladı ve şöyle konuştu:

“Bugün, İzmir’in, Konak’ın aydınlık yüzleri, Atatürkçü kadınlarıyla buluşmaktan son derece mutluyum.Sizler Atatürkçü kimliğinizle, Cumhuriyet’e bağlılığınızla her zaman Türkiye’ye örnek oldunuz. Hepinizi kutluyorum.Cumhuriyet’imizi kutlamaya, Atatürk’ümüzü anmaya, yaşatmaya devam edeceğiz.  Mustafa Kemal Atatürk, öyle bir Cumhuriyet kurdu ki yıkılmayacak. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği en büyük değer olan Cumhuriyet’imize sahip çıkmaya, coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. İlkeleri ve kurumları dimdik ayakta kalacak, biz de sahip çıkacağız. 100 yıl önceden bugünleri gören, bugünlere imzasını atan, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Sonsuza kadar Cumhuriyet, sonsuza kadar Mustafa Kemal Atatürk!”