Anasayfa > Haberler > Konaklı Çocuklar Bilimi Eğlenerek Öğreniyor

Konaklı Çocuklar Bilimi Eğlenerek Öğreniyor

27 Şubat 2020 Tarihinde Eklendi 829 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin Zeytinlik Semt Merkezi’nde iki yıl önce hizmete açtığı Çocuk Bilim Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor. Basit elektronik, mekanik, optik ve robotik aletlerin sergilendiği müze, teknolojik cihazları yakından tanıma ve deney yapma imkânı da sunduğu için öğretmenler ile öğrencilerinin ilgisini çekiyor. Müze ilk, orta ve lise öğrencilerini öğretmenleriyle birlikte,sık sık gruplar halinde ağırlıyor.

Cihazları Tanıyor, Deney Yapıyorlar

Son olarak Melih Özakat İlkokulu ile Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu’ndan ziyaretçilerini ağırlayan müzede öğrenciler keyifli vakitler geçiriyor. Çeşitli konularda bilgiler alan öğrenciler, deney yapma fırsatı da buluyor. Öğrenciler, statik elektrik yüklemesi, yenilenebilir temiz enerji, göz aldanmaları ve illüzyonu, robot kol ve robotik kodlama, kablosuz elektrik aktarımı ve hologram teknolojisini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buluyor. Öğrencilere tarihe yön veren bilim insanları hakkında bilgiler de aktarılıyor.

Öğretmenler de Mutlu Çocuklar da

Öğretmenler, çocukların okulda aldıkları teorik bilgileri, müzede yaptıkları deneylerle somutlaştırarak daha kolay öğrendiklerine dikkat çekiyor. Öğrenciler de derslerde işledikleri konuları müze sayesinde daha iyi anladıklarını ifade ediyor.

Grup Ziyaretleri İçin Önce Randevu

Konak Belediyesi Çocuk Bilim Müzesi hafta içi her gün 09.00 - 17.30 saatleri arasında, ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.  Herkese açık olan müzeyi gruplar halinde ziyaret etmek isteyen okulların ise 0232 2255204 no’lu telefonu arayarak, randevu alması gerekiyor.