KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ın Parklarına Hijyen Operasyonu

Konak’ın Parklarına Hijyen Operasyonu

29 Temmuz 2019 Tarihinde Eklendi 913 Kez Okundu

Havaların ısınmasıyla birlikte parklara akın eden vatandaşların daha sağlıklı, temiz ve hijyen ortamlarda vakit geçirebilmeleri için Konak Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Toplu kullanıma en çok maruz kalan alanlardan biri olan parklardaki oturma yeri, spor aletleri ve oyun grupları dezenfekte edilerek vatandaşın kullanımına sunuluyor.

Doğa Dostu Malzemeler Kullanılıyor

Özellikle çocuk oyun gruplarının yer aldığı, el ile en çok temasın gerçekleştiği parklarda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri titiz ve detaylı bir temizlik gerçekleştiriyor. Güzelyalı Mehmet Ali Akman Mahallesi’ndeki Mehmet Ali Akman Parkı’nda çalışmalara başlayan ekipler ilk olarak mikroplara karşı oturma yerleri, spor ve oyun gruplarını ilaçlayarak dezenfekte ediyor. Ardından insan sağlığına, toprağa ve bitkilere zarar vermeyen doğa dostu temizlik ürünleriyle köpüklü ve tazyikli suyla yıkayarak hijyen koşullara uygun hale getiriyor. Ekipler, dip bucak temizledikleri parka son dokunuş olarak görsel zenginliği artıran mevsime uygun çiçekler dikiyor.

Konak Hepimizin

Havaların ısınmasıyla birlikte açık alan kullanımın artığı bu aylarda parklara akın eden vatandaşların daha sağlıklı, temiz ve hijyen ortamlarda vakit geçirebilmeleri için çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çocukların ve ailelerin uzun saatler geçirdikleri parklarda  bu temizlik çalışmasını gerçekleştirdiklerini, anne ve babaların gönül rahatlığıyla çocuklarını gönderebileceğini söyledi. Batur, “Aileler ve çocuklarımız,özellikle havaların daha da sıcak seyrettiği bu aylarda parklarımızı daha da yoğun olarak kullanıyor. Bu yoğun kullanım ise doğal olarak bir kirlenmeyi ortaya çıkarıyor. En önceliğimiz çocuklarımız. O yüzden temizlik ekiplerimiz ilk önce çocuk oyun guruplarımızı, zeminleri dahil olmak üzere çocuklarımızın rahatça vakit geçireceği şekilde tertemiz hale getiriyor. Parklardaki oyun alanları, spor aletleri ve banklar ilaçlanıp köpüklü sularla yıkanarak dezenfekte ediliyor. İçinde oyun gurubu olan parklarımızın hepsini tertemiz hale getireceğiz. Biz daha temiz bir konak için elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceğiz. Daha temiz bir konak için ise vatandaşlarımızdan tek isteğimiz biraz daha duyarlı davranmaları. Sizlerde biliyorsunuz ki ‘En iyi temizlik, kirletmemektir’. Konak hepimizin ”dedi. Batur, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçe genelindeki tüm parkların temizliğinin tamamlanacağını söyledi. 

 


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
430 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
581 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
378 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
352 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu