Anasayfa > Haberler > Konak, Kentsel Dönüşüm Projeleriyle Rescon Expo’da

Konak, Kentsel Dönüşüm Projeleriyle Rescon Expo’da

06 Kasım 2023 Tarihinde Eklendi 659 Kez Okundu

Konak Belediyesi, ilçenin 60 yıllık çarpık yapılaşma sorununa neşter vuran iki büyük kentsel dönüşüm projesi olan Gültepe ve Beştepeler planlarıyla Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı Rescon Expo’ya katıldı.

Konak Belediyesi 3-5 Kasım tarihleri arasında fuarizmir’de düzenlenen 2. Emlak, İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı Rescon Expo’ya katıldı. Belediye, kentsel dönüşüm projelerini tanıtarakTürkiye’ye örnek modeller sunmak, inşaat ve emlak sektörünün gelişimine katkı koymak amacıyla düzenlenen fuarda Gültepe ve Beştepeler projeleriyle yer aldı.

Konak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, İZFAŞ ve Nobel Expo tarafından düzenlenen fuardaki standında, Başkan Abdül Batur’un göreve gelir gelmez üzerinde çalışmaya başladığı ve ilçenin 60 yıllık çarpık yapılaşma sorununa neşter vuran örnek projeler olarak ortaya koyduğu kentsel dönüşüm çalışmalarını tanıttı.Standında ziyaretçilerini ağırlayan belediye, yaklaşık 300 hektarlık bir alanda uygulanacak Gültepe ile 200 hektarlık bir alanı kapsayan Beştepeler planlarıyla ilgili bilgiler sundu. Konak Belediyesi’nin 28 mahalleyi kapsayan iki projesinde, yeşil alanları da kapsayan sosyal donatı alanlarına ayrılan büyük pay dikkat çekti.