KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak ile Selanik Arasında Roman İşbirliği

Konak ile Selanik Arasında Roman İşbirliği

19 Şubat 2020 Tarihinde Eklendi 843 Kez Okundu

Ege’nin iki yakası Roman vatandaşlara yönelik projeler için bir araya geldi. Konak ve Selanik arasında gerçekleştirilecek işbirliğinin ilk adımları atıldı.

Türkiye ve Yunanistan arasında gerçekleşecek ortak projeler hakkında görüşmelerde bulunmak üzere Selanik’te bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilk toplantısını Ampelokipoi Menemenis Belediyesi’nde gerçekleştirdi. Geçtiğimiz aylarda “En Roman Dostu Belediye Başkanı” seçilen Abdül Batur, Konak’ta Roman vatandaşlara yönelik çalışmaları aktarırken, Selanik’te yaşayan Roman vatandaşlar için hazırlanan projeler ile ilgili bilgi aldı. Tepecik’te inşaatı yakın zamanda tamamlanacak olan Roman Kültür Merkezi, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Merkezi ve Roman vatandaşların yoğun yaşadığı bölgelere açılacak kreş uygulamaları hakkında bilgi veren Başkan Batur, şöyle konuştu:

“İki kıyıda Roman vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar için birlikte olmaktan çok mutluyuz. Roman vatandaşlarımız için birlikte çalışmaktan mutluluk duyarız ve işbirliğine hazırız. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantı, gelecekte birlikte yürüteceğimiz önemli işbirliğinin ilk adımı oldu. Selanik, özellikle İzmirliler için hem akrabalık hem de gönül bağlarının olduğu bir şehir. Bu anlamda da birlikte çalışmaktan ayrıca mutluluk duyuyoruz.”

“İki Kentte de Yaşananlar Aynı”

Ampelokipoi Belediyesi adına Roman vatandaşlara yönelik projelerin yöneticiliğini üstlenen Papaz Athinagoras Heulot da Selanik’te gönüllülerle gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Büyükannesi İzmirli olduğu için İzmir’e her zaman sempati beslediğini ifade ederek söze başlayan Papaz Heulot, “Selanik’teki roman çocuklara yönelik on yıldır güçlü bir çalışma içindeyiz. Geldiğimiz noktada özellikle çocuklarla ilgili önemli işler başardık. Daha yapacak çok işimiz var. Roman vatandaşlarla ilgili yaşanan sıkıntılar her iki ülkede de hemen hemen aynı. Sizin şehrinizdeki sorunların benzerleri Selanik’te de yaşanıyor. İki şehir arasında ciddi bir işbirliği başlattığımız için çok mutluyuz” diye konuştu.

 

‘’İşbirliğine Hazırız’’

Ampekolipoi Menemenis Belediyesi Başkan Vekili Pavlos Kesoglou ise “En Roman Dosu Belediye Başkanı” ödülüne sahip bir başkan ile birlikte çalışmaktan ve ortak projeler üretmekten gurur duyduklarını belirterek, “Başta Roman vatandaşlar konusu olmak üzere yerelde her türlü işbirliğine hazırız ve istekliyiz. Hem Konak Belediyesi’nin hem de bizim Roman vatandaşlarla ilgili güzel projelerimiz var. Birbirimizden bu konularda çok fazla yararlanabiliriz’’ dedi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
427 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
574 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
373 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu