KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak Belediyesi’nin Yeni Hizmet Binası Örnek Olacak

Konak Belediyesi’nin Yeni Hizmet Binası Örnek Olacak

13 Nisan 2021 Tarihinde Eklendi 1654 Kez Okundu

Konak’a çevreci ve akıllı bina geliyor

İzmir depreminde hasar alan hizmet binasının yıkımını tamamlayan Konak Belediyesi, Basmane Meydanı’nda depreme dayanıklı, yeşil ve akıllı olacak, örnek bir bina inşa etmeye hazırlanıyor.Mimari projelerini kendi ekibiyle hazırlayan Başkan Abdül Batur, “Kente damga vuran bir hizmet binası yapmak istiyoruz” dedi.

İzmir depreminin ardından hizmet yerlerini vatandaşların ve çalışanların can güvenliği için tahliye ederek, birimlerini kentin farklı noktalarına dağıtan Konak Belediyesi, Basmane Meydanı’ndaki cam binasının yıkımını tamamladı. Yaklaşık beş ay içinde temel atmaya hazırlanan Konak Belediyesi’nin yeni binası, son teknoloji kullanılarak inşa edilecek. Bina,depreme dayanaklı, yeşil ve akıllı bir bina olarak vatandaşın hizmetine sunulacak. Sekiz katlı olması planlanan binada, meclis oturumlarının da yapılacağı çok amaçlı bir salon da bulunacak.

Esnafa Süre Verildi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un göreve gelir gelmez mimar kimliğiyle planlamaya başladığı yeni bina çalışmaları, İzmir depreminin ardından hız kazandı. “Konak Belediyesi denilince Basmane Meydanı, Basmane denilince Konak Belediyesi akla geliyor. Vatandaş yeni binamızın Basmane Meydanı’nda olmasını istiyor” diyen Başkan Batur, depremin hemen ardından harekete geçerek, meydanda bulunan ve “cam bina” olarak bilinen birinci hizmet binasının yıkımını başlattı. Batur, depremde hasar alan cam binanın hemen yanındaki iki parselin kamulaştırılması için mal sahipleriyle bizzat görüşüp uzlaşmayı kısa süreye sağlayarak, bu alanları da Konak Belediyesine kazandırdı. Söz konusu iki parsel üzerinde işyerleri bulunan esnafla görüşülerek, tahliye süresi tanındı.

Yıkım Tamam

Cam binanın yıkımı planlandığı zamanda bitirildi. Bölge esnafının tahliye süresi ise iki ay içinde tamamlanacak. Bu süre dolduğunda kamulaştırılan alandaki binaların yıkımına başlanacak. Mimari projelerin hazırlanmasının ardından da temel atılacak. Yeni hizmet binası Konak Belediyesi ekipleri tarafından hazırlanan proje doğrultusunda inşa edilecek. Son deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılacak bina, forekazık sistemi, diyafram duvarlar ve radyetemel üzerine, son teknoloji kullanılarak inşa edilecek.Yeşil ve akıllı bina olarak kente kazandırılması planlanan bina, 1200 metrekare alan üzerine kurulacak. 8 katlı olması planlanan binada belediye meclisi oturumlarının da yapılacağı, çok amaçlı bir salon da bulunacak. Binanın iki katının ise otopark olması planlanıyor.

“Kente Damga Vuracak”

Belediyenin tüm birimlerini tek bir noktaya taşıyarak hizmet kalitesini artırmak, vatandaşlara kolaylık sağlamak istediklerini vurgulayan Başkan Batur, “Cam binanın ömrü dolmuştu ve yıkılması gerekiyordu. Biz bununla ilgili olarak hemen harekete geçtik. Konuyu meclis gündemine getirdik. Binanın yıkımını da vakit kaybetmeden tamamladık. Bu arada mimari projelerin çizilmesine de başladık.Mimar olarak bu konuda iddialıyız.Çevreye duyarlı, akıllı, depreme son derece dayanıklı, kente damga vuran bir hizmet binası yapmak istiyoruz. Kentimize, belediyemize yakışan, güzel bir hizmet binası olacak. Binayı inşa ettiğimizde tüm birimlerimiz tek bir yere toplanmış olacak. Hedefimiz 4-5 ay içinde temel atmak” dedi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
428 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
577 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu