Anasayfa > Haberler > Konak Belediyesi’nin Sağlık Hizmetleri Yüz Güldürüyor

Konak Belediyesi’nin Sağlık Hizmetleri Yüz Güldürüyor

01 Kasım 2022 Tarihinde Eklendi 151 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin sunduğu evde sağlık ve hasta nakil ambulansı hizmetleri Konaklının yüzünü güldürüyor. Belediyenin uzman doktor ve sağlık personellerinden oluşan ekiplerin sunduğu hizmetlerden yıl içinde yararlanan hastaların sayısı 1000’i aştı.

Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün aralıksız sürdürdüğü evde sağlık ve hasta nakil ambulansı hizmetleri Konak’ta yaraları sarıyor. Belediyenin uzman doktor ve sağlık personellerinden oluşan ekipler, hız kesmeden sürdürdükleri hizmetlerle ihtiyacı olan Konaklılar için seferber olurken, yılbaşından bugüne evde sağlık ve hasta nakil ambulansı hizmetlerinden yararlananların sayısı da 1000’i geçti.

Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri birimi, sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olan hastanın evine ulaşarak gerekli sağlık hizmetini eksiksiz uyguluyor. Yatak yarası, yara ve diyabetik ayak bakımları ile ameliyat pansumanı, dikiş alma, sonda takma-çıkarma, şeker, tansiyon ölçümü gibi hastanın ihtiyaç duyduğu basit tıbbi müdahaleler özenle gerçekleştiriliyor.

Ücret alınmıyor

Ekipler ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen teknik ve tıbbi donanıma sahip ambulansla hasta nakil hizmeti de veriyor. Hafta içi mesai saatlerinde verilen hizmet sayesinde kendi imkânlarıyla herhangi bir sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olan hastalar evlerinden alınarak hastaneye götürülüyor, tedavi sonrasında da tekrar evine bırakılıyor.

Konak Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu bu hizmetlerden bu yıl içinde yararlanan hastaların sayısı 1000’i aştı. Bu yılbaşından beri 217 vatandaş Konak Belediyesi’nin evde sağlık hizmetinden yararlanırken, 931 hasta da randevu günü ve saatinde ambulansla sağlık kuruluşlarına taşındı ve yeniden evlerine bırakıldı.

Önce randevu şart

Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün evde sağlık ve hasta nakil ambulansı hizmetlerinden yararlanmak isteyen hasta ya da yakınların en az bir gün önce Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 0 232 484 22 91 numaralı telefonunu arayarak randevu alması gerekiyor.