Anasayfa > Haberler > Konak Belediyesi’nden Pembe Işık: Ekim Ayında, Konaklı Farkında

Konak Belediyesi’nden Pembe Işık: Ekim Ayında, Konaklı Farkında

26 Ekim 2023 Tarihinde Eklendi 263 Kez Okundu

Konak Belediyesi,Meme Kanseri Farkındalık Ayı olan ekim ayında Kanser Erken Tanı ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğinde yürüttüğü çalışmaların yanı sıra Dünya Meme Sağlığı Günü’nde de Basmane’deki ana hizmet binası ışıklandırmasında pembe rengi seçti.

Konak Belediyesi’nin, Kanser Erken Tanı ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle düzenlediği ve ilçedeki kadınların sağlıklı bir hayat sürmelerine katkı sağlayan, meme kanserini taramaya yönelik Mamografi ve rahim ağzı kanserini taramaya yönelik Smear testi (Papsmear) hizmeti, ekim ayında da kadınların hayatında fark yarattı. Her yıl düzenli olarak sürdürülen hizmet kapsamında bu yıl Konak’ta yaşayan 500’e yakın kadın Mamografi ve Smear testini, kendilerine özel ücretsiz servis ve randevu hizmeti ile yaptırma şansı yakaladı. Tüm dünyada Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak kabul edilen ekim ayında, meme kanserine dikkat çekmek için Konak Belediyesi’nin bina ışıklandırması da pembeye büründü.

Sağlık taramasına özel servis

Konak Belediyesi’nin kadınlara yönelik ücretsiz düzenlediği hizmetten yararlanmak için kadınlar mahalle muhtarlıkları aracılığıyla başvurularını gerçekleştiriyor. Başvuru yapan kadınların randevuları Konak Belediyesi’nce alındıktan sonra randevu tarihleri geldiğinde kadınlar mahallelerinden servis araçlarıyla alınarak KETEM’e ulaşımları sağlanıyor. Burada ücretsiz sağlık taramaları gerçekleştirilen kadınlar yine Konak Belediyesi’nin kendilerine özel tahsis ettiği servis araçlarıyla mahallelerine ulaşıyor.

Belediye binası pembeye büründü

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Dünya Meme Sağlığı Günü olarak kabul edilen 15 Ekim tarihinde Konak Belediyesi’nin Basmane’de bulunan ana hizmet binası ışıklandırması pembe renge çevrildi. Gece boyunca pembe olan aydınlatma ile meme kanseri farkındalığına dikkat çekildi.