Anasayfa > Haberler > Konak Belediyesi Maske Üretimine Başladı

Konak Belediyesi Maske Üretimine Başladı

03 Nisan 2020 Tarihinde Eklendi 485 Kez Okundu

HEDEF: İLK ETAPTA 40 BİN ADET

Konak Belediyesi’nin 1. Kadriye Semt Merkezi maske üretim atölyesine döndü. Merkezi ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, maskelerin sahada çalışan belediye personeline ve sağlık çalışanlarına dağıtılacağını açıkladı.

Koronavirüse karşı ilçede sıkı önlemler alan Konak Belediyesi, salgından korunmak için en çok ihtiyaç duyulan ürünlerin başını çeken maskelerin üretimi için de harekete geçti. Belediyeye bağlı 1. Kadriye Semt Merkezi’nde, Konak Kaymakamlığı işbirliğiyle maske üretimi başlatıldı. Merkezde sabahtan öğle saatlerine kadar Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı öğretmenler maske dikiyor. Maske dikimi öğleden sonra da gönüllülerle devam ediyor. Merkezde ilk etapta 40 bin adet dikilmesi hedeflenen maskeler hem sahada çalışan belediye personeline hem de sağlık çalışanlarına dağıtılacak.

Batur’dan teşekkür ziyareti

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, maske dikim atölyesine dönen 1. Kadriye Semt Merkezi’ni ziyaret ederek, yapılan çalışmaları inceledi. Maske üreten öğretmen ve gönüllülere teşekkür eden Başkan Batur, “Sizler ailenizden, sevdiklerinizden feragat ederek buraya geldiniz. Sizler için gerekli önlemleri burada da aldık. Lütfen sizler de sağlığınıza dikkat ederek çalışın. Örnek davranışınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu salgına karşı dayanışma ruhumuzla güçleniyoruz. Hocalarımıza, gönüllülerimize, büyük özveriyle çalışan tüm belediye personelimize şükranlarımı sunuyorum. Bugünleri de böyle omuz omuza atlatacağız” diye konuştu.