KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak Belediyesi Gençlik Meclisi’nin İkinci Dönemi Başladı

Konak Belediyesi Gençlik Meclisi’nin İkinci Dönemi Başladı

05 Nisan 2023 Tarihinde Eklendi 338 Kez Okundu

Başkan Batur, Konak Belediyesi Gençlik Meclisi’nin ikinci dönem ilk toplantısına katılarak gençlere destek verdi. Ülkenin kaderinin belirleneceği çok önemli günlerin yaklaştığını ve gençlere bu noktada çok büyük görev düştüğünü ifade eden Başkan Batur, gençlere olan güvenini vurgulayarak, “Umudumuzu hiçbir zaman yitirmiyoruz çünkü bizim umudumuz gençlerde. Sizler bizim her şeyimizsiniz, geleceğimizsiniz” dedi.

Konak Belediyesi Gençlik Meclisi’nin Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği ikinci dönemin ilk toplantısına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da konuk oldu. Konak Belediyesi Gençlik Meclisi’nin Konak Belediyesi’ne enerji verdiğini ve geleceğe umutla bakmasını sağladığını dile getiren Başkan Batur gençlerden gelen projeleri hayata geçirmeye hazır olduklarını söyledi. “Gençlerle yol yürümek istiyoruz” diyen Başkan Batur, “Biz gençlerin dünyasına girmek, gençler ne düşünüyor öğrenmek istiyoruz. Biz, Konak Belediyesi olarak sizden gelecek tüm proje ve önerilerde katkıya hazırız. Gençlik Meclisimizden üretken işler çıksın istiyoruz” diye konuştu. 

“Umudumuz gençler”

Gençlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olduğunu vurgulayan Başkan Batur “Umudumuzu hiçbir zaman yitirmiyoruz çünkü bizim umudumuz gençlerde” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençler bizim için çok önemli. Biliyorsunuz önümüzdeki seçimde yaklaşık beş buçuk milyon genç ilk defa oy kullanacak. Bu seçimde kullanılacak oylar da çok önemli. Bu seçim sizin için, bizim için, hepimiz için çok önemli. Geleceğimiz için çok önemli. Gençlerin desteğini istiyoruz. Bunu yine sizler için istiyoruz. Tek adam sistemini değil Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği kurumların yeniden ayağa kalkmasını istiyoruz. Bütün umudumuz sizlersiniz.”

Gençlerin Demokrat Amcası Kemal Kılıçdaroğlu

Gençlerin, yaklaşan seçimlerde kilit rol oynayacaklarını da hatırlatan Başkan Batur, gençlere güvenlerinin tam olduğunu ifade ettiği konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Gençlerin Demokrat Amcası Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı. ‘Sana söz yine baharlar gelecek, sana söz umut bitmeyecek’ diyoruz. Umudumuzu hiçbir zaman bitirmeyeceğiz. Gençlerle birlikte mücadele edeceğiz. Sizler bizim her şeyimizsiniz, geleceğimizsiniz.”

Özen: Odağımız barış, sevgi, saygı ve adalet

Yolculuğuna 37 gençle başlayan ve bir yıl içinde hızla büyüyerek 136 Konaklı gence ulaşan Konak Belediyesi Gençlik Meclisi’nin genel kurul toplantısında Öykü Özen başkanlığı devraldı. Meclis üyelerinin oylarıyla başkan seçilerek görevine başlayan Özen, yaptığı konuşmayla meclise seslendi. Yeni dönemin barış, birlik ve beraberlik, huzur ve anlayış çerçevesinde geçeceğine olan inancının tam olduğunu ifade eden Özen, örnek işlere imza atacaklarını söyledi. Gençlerin temsilindeki zorluklara da değinen Özen, gençlerin birbirinden güç alarak bir arada durabilmelerini sağladığı için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve ekibine teşekkürlerini iletti. Özen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Odağımız her daim barış, sevgi, saygı ve adalet olacaktır. İlçemizde ve şehrimizde karşılaştığımız problemleri, eksik olduğunu veya iyileştirilmesini düşündüğümüz durumları birinci ağızdan dile getirme ve çözüm önerisi geliştirme kudretine sahip olduğumuzu unutmamak gerekiyor. Bu sebeple 136 üyesiyle birlikte Konak Belediyesi Gençlik Meclisi oldukça kıymetli ve kilit bir konumda yer almaktadır” diye konuştu.

Komisyonlar belirlendi

Öykü Özen başkanlığındaki Konak Belediyesi Gençlik Meclisi yeni döneminde altı komisyonun da başkan ve üyelerini belirledi. Bu kapsamda Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu, Toplumsal Haklar Komisyonu, Tarihsel ve Kültürel Değerler Komisyonu, Sağlık ve Madde Bağımlılığı Komisyonu, İklim, Çevre ve Sürdürülebilirlik Komisyonu, AB ve Hibe Projeleri Komisyonu kuruldu. Öte yandan Sosyal İletişim Kulübü, Tanıtım ve Basın Kulübü, Gezi Kulübü, Sanat Kulübü ve Spor Kulübü de meclis bünyesinde kuruldu.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
427 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
574 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
373 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu