Anasayfa > Haberler > Kadın Öyküleri ve Şiir Yarışması Devam Ediyor

Kadın Öyküleri ve Şiir Yarışması Devam Ediyor

14 Eylül 2022 Tarihinde Eklendi 200 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Kadın Öyküleri Kısa Öykü ve Şiir Yarışmasına başvurular devam ediyor. Sadece kadınların katılabildiği yarışmaya son katılım tarihi 1 Ekim 2022.

Konak Belediyesi’nin geçen yıl kısa öykü dalında düzenlediği, bu sene ise şiir kategorisini ekleyerek geliştirdiği Kadın Öyküleri Kısa Öykü ve Şiir Yarışması’na başvuru süreci devam ediyor. Kadın yazarların sesini duyurmak, kentin kültür sanat hayatına canlılık katmak, edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak ve tecrübeli yazarların yeni eserler üretmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya son katılım tarihi 1 Ekim 2022. Yarışmanın bu yıl ki konusu ise “Tarih, Kadınlar ve Efsaneler” olarak belirledi.

Eserler kitapta toplanacak

Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında ikincisi bu yıl düzenlenen yarışmaya 18 yaş üstü kadın yazarlar, tek bir eserle katılabilecek. Ortaklaşa yazılan eserler kabul edilmeyecek. Yarışmaya yurtdışından da katılım yapılabilecek. Yazarların yarışmaya katılım için eserlerini konakoykuyarisma@gmail.com  e-posta adresine göndermeleri yeterli olacak. Sonuçlar 1 Kasım 2022 tarihinde Konak Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden ve belediyenin web sayfasından açıklanacak. Yarışmanın birincilik ödülü 5.000 TL, ikincilik ödülü 4.000 TL, üçüncülük ödülü 3.000 TL ve jüri özel ödülü ise 2.500 TL olacak. Ödül alan ve jürinin uygun gördüğü eserler Konak Belediyesi tarafından çıkarılacak kitapta toplanacak.

670 eser değerlendirilmişti

Yarışmanın jürisi ise Türk edebiyatına kazandırdıkları eserlerin yanı sıra kadınları yazmaya teşvik eden, örnek çalışmalarıyla adından söz ettiren değerli şair ve yazarlardan oluşuyor. Öykü jürisinde; Ayşe Sarısayın, Handan Gökçek, Nilüfer Yıldız Şendur ve Zerrin Sanal, şiir jürisinde ise Gülçin Sahilli ve Özlem Tezcan Dertsiz yer alıyor.

Geçen yıl 670 kadın yazarın başvuru yaptığı yarışmaya bu yıl da katılımın yüksek olması bekleniyor. Yarışmayla ilgili detaylı bilgi, yarışma şartnamesi ve başvuru formuna Konak Belediyesi’nin www.konak.bel.tr resmi internet adresinde yer alan “Duyurular” bölümünden erişim yapılabileceği gibi https://www.konak.bel.tr/haber/tarih-kadinlar-ve-efsaneler-temali-kadin-oykuleri-yarismasi-2739  link üzerinden de ulaşılabilir.