KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Gençler Konak İçin Buluştu!

Gençler Konak İçin Buluştu!

24 Mart 2021 Tarihinde Eklendi 617 Kez Okundu

 Online Zirvede Başkan Batur’la Bir Araya Geldiler

Konak Belediyesi’nin AIESEC İzmir Şubesi’yle birlikte düzenlendiği “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Zirvesi’ne katılan 100 genç, Konak’ta uygulanabilecek projeler geliştirmek için bir araya geldi. Online zirveye katılarak gençlere seslenen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Buraya katılan her genç, bu kent için ne büyük bir şans! Yapacağınız tüm katkılar için şimdiden sağ olun, var olun” diye konuştu.

Konak Belediyesi’nin, gençlik organizasyonu AIESEC İzmir Şubesi’yle birlikte düzenlendiği “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Zirvesi” pandemi nedeniyle online olarak düzenlenirken, etkinlik Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u da gençlerle bir araya getirdi.Batur zirveye,AIESEC İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Aytaer, AIESEC İzmir Şubesi Marka ve Gençlik Taraflı Pazarlama Koordinatörü Ceylin Canuyar ve AIESEC İzmir Şubesi Gelen Taraflı Global Volunteer’dan Sorumlu Koordinatör Elif Hardura’yla birlikte, belediye binasından bağlandı.Batur, video konferansla yapılan zirvede“Daha yaşanabilir bir kent nasıl olmalı,bu kapsamda hangi çalışmalar yapılmalı?” sorusuna yanıt arayan ve Konak’ta uygulanabilecek projeler geliştirmeye çalışan yaklaşık 100 gençe seslenme fırsatı buldu.

“Ne Güzel Bir Topluluk”

Konuşmasının başında, zirvenin pandemi nedeniyle online düzenlendiğini, ancak kendisinin gençlerle yan yana gelmeyi her zaman çevrimiçi görüşmelere tercih ettiğini vurgulayan Başkan Batur,“Tabii siz teknolojiyle iç içesiniz ve yeni normalin getirdiği bu yeniliklere daha hızlı adapte olabiliyorsunuz. Gerçi biz de alıştık ama yine de itiraf edeyim: Bir yandan da teknolojinin hayatımızı nasıl kolaylaştırabileceğini gördük. Daha önce sizlere“Kalk şu bilgisayarın başından diyorduk” ama şimdi biz de elimizden düşürmüyoruz. Şimdi buradan sizlere bakıyorum ve şunu söylemek istiyorum: Ne kadar güzel bir topluluk! Buraya katılan her genç, bu kent için ne büyük bir şans! Yapacağınız tüm katkılar için şimdiden sağ olun, var olun” diye konuştu.

“Fikirleriniz İçin Sabırsızlanıyorum”

Zirvenin“Daha güzel bir Konak” için gençlerin önerilerini ortaya koymalarına fırsat yaratacağını belirten Batur, sözlerine “Sizlerden çok güzel öneriler geleceğine eminim. Buna canı gönülden inanıyor ve fikirlerinizi öğrenmek için gerçekten sabırsızlanıyorum.Lütfen şuna emin olun: Gençlerimizin düşünceleri bizim için her zaman önemli. Konak’ta birçok çalışmayı da gençlerimiz için yapıyoruz.Sizlerin gelişimine katkı koyacak, sizlere sadece ulusal değil, uluslararası fırsatlar da yaratacak her projeye, her çalışmaya öncelik veriyoruz ve her zaman vermeye de hazırız” diyerek devam etti.

“Konak İle Gençlerin Enerjisi Örtüşüyor”

Konak’ın hayatın 24 saat aktığı bir ilçe olduğuna ve Konak Belediyesi’nin de 24 saat hizmet üreten bir kamu kurumu olduğuna dikkat çeken Batur, bu dinamizmin gençlerin enerjileriyle çok güzel örtüştüğünü ifade etti.Zirvede Konak Belediyesi’nin gençlere yönelik yaptığı çalışmaları da anlatan Batur,ilçede bulunan tarihi İstiklal İlkokulu’nun yenilikçi öğrenme merkezine, tarihi Kemer İstasyonu’nun da gençleri madde bağımlılığından koruyacak destek merkezine dönüştürüldüğünü belirtti. Restorasyonu tamamlanan tarihi bir binanın, gençlere müzik ve müzik aletleri yapım onarım eğitimi verilecek bir kültür merkezine çevrildiğini belirten Batur, kentte kültür-sanat ve spor merkezlerinin sayısını artırmaya çabaladıklarını da kaydetti.

“Atamıza, Memleketinize Sarılın”

Konak Belediyesi’nin kapısının gençlere her zaman açık olduğunu vurgulayan Batur, “Bunu tekrar tekrar ve üstüne basa basa söylemekten de büyük keyif alıyorum: Sizler bizim her şeyimizsiniz. Bu kentin, ilçemizin, memleketimizin bugünleri de yarınları da sizin” dedi. Batur, şöyle devam etti:

“Sözlerimi izinden yürümekten büyük bir gurur duyduğum, sizlere çok büyük önem veren, sizlere çok güvenen Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle bitirmek istiyorum:‘Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşatacak olan sizlersiniz’. Lütfen Atamıza sarılın.Lütfen memleketinize sarılın.Lütfen Cumhuriyetimize, demokrasimize, bizi biz yapan değerlerimize sarılın.Ve Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözünü hiç unutmayın:‘Bütün ümidim gençliktedir’”.

Belediyeyle Ortak Projeler

Online zirvede oluşturulan workshop odalarında buluşan 100 genç, “Daha yaşanabilir bir kent nasıl olmalı?”, “Sürdürülebilir kent nasıl yaratılabilir ve bu kapsamda hangi projeler üretilebilir, çalışmalar yapılabilir?” sorularına yanıt aradı. Gençler, zirvede “Daha iyi bir dünya, daha iyi bir Konak” için Konak Belediyesi’yle birlikte hayata geçirebileceklerine inandıkları projeler geliştirmeye çalıştı.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
436 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
587 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
380 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
379 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
358 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
404 Kez Okundu