KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Geleceğin Sanatçıları Konak’ta Yetişiyor

Geleceğin Sanatçıları Konak’ta Yetişiyor

04 Mart 2025 Tarihinde Eklendi 190 Kez Okundu

Roman çocuklar geleceğe hazırlanıyor

Roman mahallesindeki yetenekli çocuklara özel açılan Müzik Bölümleri Sınavlarına Hazırlık Kursu, Konak Belediyesi Roman Kültür Merkezi’nde başladı. Geleceğin sanatçılarının yetiştiği kursta, yetenekli çocuklar Devlet Konservatuvarı, Güzel Sanatlar Lisesi, Eğitim Fakültesi ve Devlet Türk Musikisi Konservatuvarına profesyonel eğitimciler eşliğinde hazırlanıyor.

Konak Belediyesi Roman Kültür Merkezi’nde Müzik Bölümleri Sınavlarına Hazırlık Kursu başladı. 3, 4, 7, 8, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerinin yaşlarına göre, Devlet Konservatuvarı, Güzel Sanatlar Lisesi, Eğitim Fakültesi, Devlet Türk Musikisi Konservatuvarına hazırlandıkları kurstaki çocuklar yetenekleriyle de göz doldurdu. Kurs başvurularının ardından alanında kariyerli müzisyenlerin gözetiminde yapılan seçmelerde başarılı olan çocuklar, şimdiden ileride edinecekleri büyük başarıların sinyallerini verdi. Aralarında, doğuştan absolut kulak becerisine sahip çocukların da bulunduğu yetenekli öğrenciler, geleceğin önemli müzisyenlerinden olmak için ilk adımlarını attı. Konak Belediyesi Roman Kültür Merkezi’nde açılan kursun belediyenin belirli semt merkezlerinde de düzenlenmesi planlanıyor.

En yetenekliler Roman mahallesinden

Müzik Bölümleri Sınavlarına Hazırlık Kursu hakkında bilgi veren müzik eğitmeni Uğur Sayınbatur,  Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun kültür, sanat vizyonu dahilinde Roman Kültür Merkezi’nde çocuklarla çalışmalara başladıklarını dile getirdi. Dünyanın en yetenekli çocuklarının Roman mahallesinden çıktığının altını çizen Sayınbatur, şunları söyledi: “Nilüfer Başkanımızın kültür, sanat vizyonu dahilinde, Roman Kültür Merkezi’nde çocuklarımızla buluşmaya başladık. Haftada iki defa uzman eğitici kadromuzla, çocuklarımızla bir araya geliyoruz ve onları müzik okulları sınavlarına hazırlıyoruz. Çalışmalarını takip ediyoruz. Piyano, keman gibi tamamlayıcı eğitimlerini veriyoruz. Perküsyon, kanun gibi kendi branş enstrümanlarını da destekliyoruz. Her enstrümanın kendi hocası çocuklarla, haftada iki defa bir araya geliyor. Ders programlarımızın içinde müzik teorisi, solfej, müzikal işitme, ritim ve ezgi duygularını geliştirici çalışmalar var.”

Geleceğin sanatçıları yetişiyor

Roman Kültür Merkezi’nde, akademik bir eğitim sistemiyle sınavlara hazırlanma şansı bulan çocuklar şimdiden harikalar yaratmaya başladı. Ailelerinde hemen herkesin bir enstrüman çaldığı, müzikle dolu evlerde doğan çocuklar, mutluluklarını ve hedeflerini dile getirdi. Kursa katılmaya hak kazanan çocuklar arasındayer alan ünlü perküsyon sanatçısı Hamdi Akatay’ın torunu Berat AkatayBakbak (11) duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Perküsyon çalışıyorum. Dedem de ünlü bir sanatçı. Müzik okullarına hazırlanmak istiyorum. Nilüfer Başkana kucak dolusu sevgiler.”

Ustalara taş çıkartıyor

Ustalara taş çıkartan, kursun en genç öğrencilerinden Yusuf Özanıt (8) ise “Ben buraya çok yeni başladım ve buradaki arkadaşlarımı çok seviyorum. Darbukayı yeni öğreniyorum. Babam da çok iyi bir perküsyoncu. Nilüfer Başkanıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hedef konservatuvar

Kemanı bırakmak üzereyken yeniden dört elle sarılan ve yeteneği fark edilen Zekiye Nur Düzağar (12) da konservatuvar hedeflediğini ifade ederek, “Burada yaptığımız şeylerden çok keyif alıyorum. Nilüfer Başkanımıza bize bu imkanı sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimizi çok seviyoruz. Ben keman öğreniyorum burada. Babam da keman çalıyor. İnşallah konservatuvarı kazanacağız” dedi.

Yeteneği doğuştan

Herhangi bir notayı referans tonu kullanmadan tanımlama konusunda nadir görülen bir yetenek olarak tanımlanan absolut kulağa sahip Burak Buldu (14), “Uğur hocayla birlikte Güzel Sanatlara hazırlanıyorum. İşitme dersi ve piyano dersi görüyorum. Nilüfer Başkanımıza çok teşekkürediyorum. Bize bu imkanları sağladığı için ona minnettarım” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.

Roman Kültür Çocuk Orkestrası tam gaz

Kurslara katılan her çocuk aynı zamanda Konak Belediyesi bünyesinde kurulan Roman Kültür Çocuk Orkestrası’nda da yer alıyor. İlk kez Konak Belediyesi Müzik Akademisi Kursiyer Konserinde sahne alan genç müzisyenler, bundan sonra da pek çok etkinlikte dinleyiciyle buluşmaya devam edecek.


Son Haberler
Konak’ta Sivrisinek ve Haşereye Karşı Ortak Mücadele

14 Mart 2025 Tarihinde Eklendi
51 Kez Okundu

Konak’ta Çocuklar Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

13 Mart 2025 Tarihinde Eklendi
101 Kez Okundu

Konak’ta Dayanışma Kolileri Vatandaşlarla Buluşuyor

12 Mart 2025 Tarihinde Eklendi
148 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nden ‘Altınpark’ İçin Tarihi Hamle

11 Mart 2025 Tarihinde Eklendi
351 Kez Okundu

Konak’ta 7’den 70’e Afet Bilinci Eğitimi

10 Mart 2025 Tarihinde Eklendi
141 Kez Okundu

Konak’ta Kadın Gücü: Karanlıktan Azmiyle ‘Kurtul’du

08 Mart 2025 Tarihinde Eklendi
100 Kez Okundu