KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Eflatun Nuri Ödülleri Sahiplerini Buldu

Eflatun Nuri Ödülleri Sahiplerini Buldu

14 Ocak 2020 Tarihinde Eklendi 1112 Kez Okundu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Konak Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Konak Belediyesi’nin ortak projesi Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması Ödül Töreni Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde görkemli bir etkinlikle gerçekleşti.

İzmir’de, ulusal ve uluslararası alanda isim yapmış pek çok çizerin yetişmesinde katkısı olan, 2008 yılında hayatını kaybeden usta çizer Eflatun Nuri anısına üçüncüsü düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’na bu yıl 144 çizer, toplam 417 eserle başvuru yaptı. ‘Şiddet’ temasıyla düzenlenen yarışmada, seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda toplam 11 eser ödüle layık görüldü.

Yarışmanın birincilik ödülünü Yüksel Can kazanırken, ikincilik ödülü Hamit Gış ve üçüncülük ödülü de Muammer Olcay’ın  eserlerine verildi.

Konak Belediyesi Özel Ödülü Cem Güzeloğlu’na, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü Mehmet Selçuk’a, Mustafa Bora Özel Ödülü Musa Gümüş’e, Jüri Özel Ödülü Önder Önerbay’a verildi. Başarı Ödülleri’nin sahipleri ise Eren Tanoba, Hicabi Demirci ve Faruk Düz oldu. Yayınlanmış Basın Karikatür Ödülü bu yıl Ercan Akyol’a verildi.

Karikatür Cesurdur

Gecede konuşma yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen konuşmasında;

“Haberi, bilgiyi özgürce ve gerçek bakış açısıyla aktaramıyoruz. Basın ifade özgürlüğü konusunda direniyor. Söze izin yoksa çizgiler var oluyor. Çünkü karikatür cesurdur; gerçekçidir, zulme başkaldırır. Bu nedenle karikatür yarışmamızı çok önemsiyoruz. Bu kente nice karikatürcüler kazandıran Eflatun Nuri’nin adının yaşatılmasını istiyoruz. Sizlerden aldığımız destekle umudumuzu kaybetmeden mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu yarışmaya destek veren başkanımıza ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışma Gelişerek Kentimize Katkı Sağlamaya Devam Edecek

Ardından konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur şu sözlerle devam etti;

“İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile iki yıldır devam eden bu yarışmayı, cemiyetin katkılarıyla bu sene de gerçekleştirdik. Geçmiş dönemde başlayan bu çalışma gelişerek, kente daha büyük katkılar sağlayarak sürmeye devam edecek. Karikatür sanatının usta çizeri Eflatun Nuri’nin adını yaşatmaktan dolayı gururluyuz. Yarışmaya katkı sağlayan yöneticilere ve katılım gösteren tüm çizerlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ödül töreni ardından rembetiko müziğinin sevilen ismi Evrim Ateşler ve Okeanos Orkestrası konseri gerçekleşti. Türk ve Yunan ezgilerinin dinlendiği etkinlikte gecenin anısına İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a Hasan Tahsin heykelciği ve kendisi için özel yapılan bir karikatür takdim edildi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
439 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
592 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
383 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
380 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
360 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
406 Kez Okundu