Anasayfa > Haberler > Batur’dan Tarihi Gezi

Batur’dan Tarihi Gezi

09 Mart 2020 Tarihinde Eklendi 1017 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, makamda değil sahada belediyecilik anlayışını uygulamaya,  belediye projelerini yerinde inceleyerek devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde, yakın zamanda açılışı gerçekleşecek yeni bina projelerini denetleyen Başkan Batur, bu kez tarihi günümüzle buluşturan restorasyon çalışmalarını inceledi.

Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur, belediyenin tarihi binalarda sürdürdüğü restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Teknik müdürlerin de eşlik ettiği incelemede,çalışmaları mimari açıdan da değerlendiren Başkan Batur,Kemeraltı’ndaki ve İkiçeşmelik ile Halil Rıfat Paşa Caddeleri üzerindeki belediyeye ait tarihi binaları gezdi. Gezi sırasında ilgili müdürlerden bilgi alan Başkan Batur, tarihi binaların restorasyonlarının tamamlanmasının ardından Konaklıların hizmetine açılacağını ifade etti ve “Tarihi günümüzle buluşturmak, şehrimizin tarihi dokusunu en özgün şekliyle otaya çıkarmak ve günlük yaşamın bir parçası haline getirmek istiyoruz. Bunun için restorasyon çalışmalarımıza öncelik veriyoruz. Halil Rıfat Paşa’da İkizevler restorasyonumuz tamamlandı. Çok yakında semt merkezi işleviyle bulunduğu bölgeye hizmet verecek. Bu çalışmalarla tarihi değerlerimizi yaşatmanın yanı sıra önceliğimiz çocuklar ve kadınlar olmak üzere sosyal yaşamın gelişmesini de amaçlıyoruz” diye konuştu.

Tarihi Projeler Sürüyor

3 binin üzerinde tescilli yapı bulunan Konak’ta, Konak Belediyesi tarafından yürütülen Tarihi Doku Projeleri kapsamında Halil Rıfat Paşa Caddesi üzerindeki İkizevler restorasyonu tamamlandı. Tepecik’te Roman Kültür Merkezi, İkiçeşmelik’te İstiklal İlkokulu ve Kemeraltı’nda Alanyalı Konağı retorasyon çalışmaları devam ediyor. İkiçeşmelik Çeşmeleri, Basmane’deki Kıllıoğlu Hamamı ve Silahhane binaları ise sıradaki projeler arasında yer alıyor.