KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Batur’dan Kursiyerlere Sürpriz Ziyaret

Batur’dan Kursiyerlere Sürpriz Ziyaret

05 Mart 2020 Tarihinde Eklendi 881 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Konak Belediyesi’nin Halil Rıfat Paşa semtindeki Ziya Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kursiyerlerle birlikte derslere katılan Batur, yetkililerden de bilgi aldı. 

55 yaş üstü vatandaşların kaliteli zaman geçirmesi, yeteneklerini ortaya çıkarabilmesi amacıyla çeşitli hobi kurslarının ücretsiz verildiği Ziya Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nesabahın erken saatlerinde merkeze gelen Batur’u karşılarında gören kursiyerler ziyaret karşısında çok mutlu oldu. Başkan Batur, merkezde kursiyerlerle birlikte deri çanta ve aksesuar yapımından heykele, kara kalem ve yağlı boya resimden takıya, ebrudan örgüye pek çok kursun verildiği eğitimlere katıldı. Kursiyerlerle tek tek yakından ilgilenen, onlarla sohbet eden Batur, kendisine iletilen önerileri de dikkatle dinledi.

İyilik Zincirine Batur'dan Destek

Merkezin en çok rağbet gören hobi kurslarından biri de örgü kursu. Eğitmen Keriman Şengünler gözetiminde örgü öğrenmek veya bu konudaki becerilerini geliştirmek için gelen kursiyerler aynı zamanda hayır da işliyor. Ördükleri şal, diz battaniyesi, patik, çorap gibi ürünleri düzenli olarak İzmir’deki huzurevlerinde yaşayan vatandaşlara hediye ediyorlar. Ayrıca Kasım 2019’dan bu yana belirlenen okullarda ihtiyaç sahibi 560 öğrenciye de bere, atkı, çorap gibi ürünler gönderiyorlar. El emeği, göz nuru emeklerini paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren kursiyerleri kutlayan Başkan Batur, “El ele vererek, ürettiğiniz, el emeği ürünleri paylaşmanız çok güzel. Bu iyilik zincirine ben de her türlü desteği vermeye hazırım” diyerek kursiyerlerin ihtiyacı olan örgü yünlerini karşılama sözü verdi.

Üretmeye, Çalışmaya Devam Edeceğiz

Kara kalem ve yağlı boya resim ile ebru dersine de katılan Batur, başarılı uygulamasıyla kursiyerlerin takdirini topladı. Keyifli geçen çalışmanın ardından Türk Halk Müziği koro çalışmasına da katılan Batur, koro ile birlikte Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı türküsünü söyledi. Çalışmalarını halka açık bir konser düzenleyerek taçlandırmak istediklerini söyleyen Şef Ali Galip Yıldız, Başkan Batur’dan yıl sonunda koronun konser vermesi için söz aldı.  İlerleyen yaşlarına rağmen öğrenmek ve üretmek peşinde olan kursiyerleri çabalarından dolayı kutlayan Batur, “Görüyorum ki tüm kurslar büyük ilgi görüyor. Evde oturmak, kahveye gitmek yerine bu merkeze gelerek kaliteli zaman geçiriyor, yeni şeyler öğreniyor ve üretiyorsunuz. Öğrenmenin ve üretmenin yaşı yok. Sadece üretmekle kalmayıp paylaşıyorsunuz da. Bu çok kıymetli. Emeğinizden, çabanızdan dolayı mutlu oldum. ‘Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkûmdurlar’ diyor Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk. O nedenle her yaşta üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

1380 üyesiyle Konak Belediyesi’nin en yoğun kurs merkezlerinden biri olan Ziya Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde kursiyerlerle dolu dolu bir gün yaşayan Başkan Batur, 7 katlı merkezin teras katından kuşbakışı İzmir Körfezi manzarasını seyretmeyi de ihmal etmedi. Başkan Batur’un kendilerini ziyaret etmesinden ve birlikte zaman geçirmekten çok mutlu olan kursiyerler günün anısına başkan Batur’la bol bol fotoğraf çektirdi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
428 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
576 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
374 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu