Anasayfa > Haberler > Batur; ‘Namık Kemalli Olmak Bir Onurdur’

Batur; ‘Namık Kemalli Olmak Bir Onurdur’

04 Mayıs 2019 Tarihinde Eklendi 779 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Namık Kemal Lisesi mezunları, aşure gününe katıldı. Batur, Namık Kemal Aşure gününde eski dost ve arkadaşlarıyla bir araya gelirken, okul yıllarına dönmenin kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen, Namık Kemal Lisesi mezunları, aşure gününe katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Namık Kemal mezunları,Namık Kemalli öğrencilerden oluşan dans grubunun, Cumhuriyet temalı bir vals gösterisini izledi. Büyük bir beğeni ile izlenen gösteri sonunda gençler, gösteriyi izleyen Namık Kemal mezunları abilerinden yoğun alkış aldı.  Gösterilerden sonra bir konuşma gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ‘Benim için Namık Kemalli olmak bir onurdur’ dedi.

Yıllar sonra aynı sırada, aynı heyecanla

Benim için çok heyecanlı bir gün. Yıllar önce bu kapıdan umutlarımla, inançla ve büyük bir gururla girdim. Bugün de aynı gururu ve mutluluğu tekrar yaşıyorum. Namık Kemal Lisesinde çok güzel günler geçirdim ve çok güzel arkadaşlıklar edindim. Geçtiğimiz günlerde Namık Kemal Lisesi Derneği ve arkadaşlarım, hep beraber beni ziyarete gelmişlerdi.  Orada da eski günleri yâd ederken okul günlerinde ne kadar güzel hatıralar biriktirmişiz, birbirimize aktardık ve çok mutlu olduk. Namık Kemalliler ders çalıştığımız gibi aynı zamanda sosyal yönü de güçlü bir liseydik. Sosyal aktivitelere çok zaman ayırırdık. Benim için en önemlisi de spor aktivitesi idi. Namık Kemal futbol takımında üç sene futbol oynama gururunu yaşadım. Önemli başarılara imza attığımız futbol takımımız, bir kez de Türkiye şampiyonu oldu. Biraz önce aynı takımda oynadığım arkadaşlarımı gördüm. Kaleci Okan’ı gördüm. Akın Küçükoğulları ile sohbet ettik, o yılları andık. Okuduğumuz sınıflara girdik, okul sıralarımıza oturduk. Tekrar o yıllara döndüm. Tüm arkadaşlarımı görüp uzun uzun sohbet ettik. Çok mutlu oluyor insan.

Ülke olarak Baharı özlemişiz

Namık Kemal Lisesi denince akla iki tane unsur gelir. Birincisi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılık, diğeri de Cumhuriyete bağlılık. Namık Kemalli olmak ayrı bir gurur ve onurdur. Ne mutlu ki bende Konak Belediye Başkanı oldum. Kendi okuluma faydalı olacağım ve Namık Kemalli çocuklarımıza hizmet getireceğimden dolayı çok mutluyum. Zaten Namık Kemalliler de içlerinden birinin bu makamda olmasından dolayı mutlular. Bugün güzel bir gün. Zaten İzmir’e ve Türkiye’ye de 31 Mart'tan sonra bahar geldi. Bu bahar hepimize çok güzel geldi. Ülke olarak baharı özlemişiz. Bugün burada olmaktan, arkadaşlarımla bir araya gelmekten, okul yıllarımı yeniden yaşamaktan çok mutlu oldum. Bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Bundan sonra da okulumuza en güzel şekilde hizmet edeceğiz. Ne mutlu Namık Kemalliyim diyene” dedi.