KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Batur: Memurlarla Toplu Sözleşme Zimmet Değil Haktır

Batur: Memurlarla Toplu Sözleşme Zimmet Değil Haktır

13 Mart 2020 Tarihinde Eklendi 1385 Kez Okundu

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne üye belediyelerin personeli eğitim toplantısı için Konak’ta bir araya geldi.  Toplantıda belediyelerin görev, yetki ve sorumlulukların yanı sıra denge tazminatı konusu masaya yatırıldı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Konak’ta düzenlendi. “Belediyeleri Sayıştay Denetimine Hazırlama, Zabıtanın Görevleri, Özlük Hakları ve Yönetmeliği, Kabahatler Kanunu, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Son Çıkan Torba Yasalar, OHAL Kanunu ve Yönetmelikleri, İş Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği” konularının ele alındığı toplantıya Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ev sahipliği yaptı. Geniş katılımlı seminer sunumunu ise Sayıştay 4. Daire eski Başkanı Abdurrahman Acar gerçekleştirdi.

Merkez ve Çevre İlçeler Ayrılıyor

Güncel mevzuatlar hakkında üye belediye personellerine bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda Abdurrahman Acar,  yeni uygulanacak merkez ve çevre belediyeler ayrımı için bir af düzenlemesi olması gerektiğini ifade ederek, “İzmir ili Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Narlıdere merkez ilçe oluyor. Bunların dışındakiler ise büyükşehir ilçe belediyesi oluyor. Bu çerçevede önümüzdeki günlerde yaptırımlar olacaktır. Sosyal dengenin sağlanabilmesi için bir af gerekiyor” dedi.

Sorumluluk Artıyor, Bütçe Aynı Kalıyor

Toplantıda konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yirmi yılı aşkın belediye başkanlığı döneminde edindiği tecrübeleri üye belediyelerle paylaştı. Çıkarılan yönetmelikler ve kanunlarla belediyelerin görev ve sorumlulukları artarken bütçelerde bir değişikliğe gidilmediğinin altını çizen Başkan Batur, “Tüm belediyelerin en büyük sıkıntısı gelirlerinin artırılmaması. Belediye başkanlığında yirmi birinci yılımdayım. Bugüne kadar çok kanun, çok yönetmelik çıktı. Her çıkan kanunla belediyelerin yetki ve sorumlulukları artarken bütçe konusunda bir artışa gidilmedi” dedi. 

Mükafat Değil Zimmet Olarak Geri Dönüyor

Aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği encümeni üyesi de olan Başkan Batur, belediyelerin yetki ve gelirleri arasındaki sorunu Türkiye Belediyeler Birliği’nde de görüştüklerini ve konuyu takip ettiklerini söyledi. Narlıdere Belediye Başkanlığı sırasında memurlar ile ilk toplu sözleşmeyi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sözleşme sorası Sayıştay müfettişlerinin 3 Milyon TL zimmet çıkardıklarını, ancak sorunu yine kanun ve yönetmelikler ile çözdüklerini dile getirdi. Memurlar ile yapılan toplu sözleşmenin, işçilerle yapıldığı gibi serbest olması gerektiğini savunan Başkan Batur sözlerine şöyle devam etti:

“Biz geçmişte Narlıdere’de olduğu gibi şimdi de Konak’ta sosyal denge tazminatını iyi veren belediyelerdeniz. Ama bunun karşılığı bize mükafat olarak değil zimmet olarak geliyor. Bu sadece CHP’li değil bütün belediyelerin sorunu. Bu bir bakış açısıdır. Belediyenin gücü varsa sendikayla birlikte sözleşmesini yapar ve buna kimsenin karışmaması gerekir. Doğru olanı da budur. Nasıl işçilerle toplu sözleşme yapılıyor, memurlarla da toplu sözleşmenin serbest olması gerekir.”


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
429 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
580 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
377 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
351 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu