KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Batur: Konak Yeniden Cazibe Merkezi Olacak

Batur: Konak Yeniden Cazibe Merkezi Olacak

07 Nisan 2023 Tarihinde Eklendi 499 Kez Okundu

Konak’ın faaliyet raporu kabul edildi

Konak Belediye Meclisi’nde 2022 Yılı Faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Batur, “Bu faaliyetlerin yapılmasında büyük emeği olan çalışma arkadaşlarıma ve tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Konak Belediyesi olarak, geçmişte olduğu gibi, kentimizi cazibe merkezi yapacağımıza bütün kalbimle inanıyorum. Kentsel dönüşüm projelerimiz hayata geçtiğinde Konak’ın, özellikle de konut açısından, yeniden tercih edilen bir ilçe olacağına bütün kalbimle inanıyorum” dedi.

Nisan ayı ikinci oturumunu gerçekleştiren Konak Belediye Meclisi’nde, 2022 Yılı Belediye Başkanı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Oylama için meclis başkanlığı koltuğundan inen Başkan Batur, raporla ilgili görüşleri dinledikten sonra kürsüye gelerek, 2022 yılı faaliyet raporuna yönelik konuşma yaptı. Eleştirilere de tek tek cevap veren Başkan Batur konuşmasına, “Dördüncü yılı bitirip beşinci yıla başladığımız hizmet dönemimizde şimdiye kadarki ‘Birlikte Konak’ anlayışıyla aldığımız kararlardaki birliktelikten dolayı bütün meclis üyesi arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Ayrıca tüm çalışma arkadaşlarıma, tüm emekçi kardeşlerime, Konak’ı en iyi şekilde temsil ettikleri için, hizmet ürettikleri için çok teşekkür ediyorum” sözleriyle başladı.

Kentsel dönüşüm projeleri en önem verdiğimiz çalışma

Kentsel dönüşüm projelerine de dikkat çeken Başkan Batur, Gültepe ve Beştepeler başta olmak üzere kentsel dönüşüm projelerine verdikleri önemi bir kez daha vurguladı. Pandemi, depremler, ekonomik kriz gibi yaşanan tüm sıkıntılara rağmen hizmet üretmeye devam ettiklerinin altını çizen Başkan Batur, hem Konak’ta hem de kentin dışında ihtiyaç olan her noktada vatandaşın yanında olduklarını söyledi ve “Kentsel dönüşüm, en fazla önem verdiğimiz, üzerinde hassasiyetle durduğumuz, meclisten oybirliğiyle çıkardığımız bir konu. Biz de bir an evvel başlayalım istiyoruz. Hele ki depremlerin ardından vatandaşların da talebi arttı. Gültepe planlarının kazaya uğradığını hepiniz biliyorsunuz. Tam iki senemiz kayboldu. Gültepe ve Beştepeler planları bizim en çok önem verdiğimiz çalışmaların başında geliyor. Bir tanesi 300, diğeri 200 hektarlık bir alan. Yaptığımız planlara da çok güveniyoruz. Sizlerin desteğiyle, oybirliğiyle geçti. Bu planlardan sonra bu kentin o bölgeleri değişecek. Hem görsel olarak,  hem oradaki yaşam biçimi olarak. Son işlemler biter bitmez vatandaşımızla sözleşmelere başlayacağız” dedi.

Belediyelerin gelirlerini artıracak bir yönetim gelmeli:

“Belediye gelirleri yasasının muhakkak çıkması gerekiyor”

Belediyenin devam eden çalışmalarından da bahseden Başkan Batur, belediye yetki ve sorumluluklarının artırılmasına rağmen gelirlerini artıracak bir düzenleme  yapılmadığını gündeme getirdi. “Ekonomik krizi unutup belediyede kriz var demek haksızlık olur” diyen Başkan Batur, belediyelerin para biriktirme değil hizmet üretme yeri olduğunu dile getirdi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“14 Mayıs’tan sonra bambaşka bir ülke olacak, belediyeleri düşünen bir yönetim anlayışı gelecek, belediye bütçelerini ayağa, havaya kaldıracak, uçuracak bir yönetim anlayışı gelecek. İller Bankası payımız yine düşük geldi, Önümüzdeki ay da böyle olacak. Belediyelere kendi işlerini kendileri yapsın diyen bir yönetim anlayışı var. 20 senede belediyecilikle ilgili tüm yasalar hemen hemen çıktı, yetki ve sorumluluklar verildi. Ama belediyelerin gelirlerini artıracak hiçbir şey yapılmadı. Kesin ve acil olarak yapılması gereken şey şu: Belediye gelirleri yasasının muhakkak çıkması gerekiyor.”

Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi uyumu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle tam bir uyum içinde olduklarını da ifade ettiği konuşmasında beraber yapılan çalışmalara yer verdi. Birçok projede birlikte çalıştıklarını belirten Başkan Batur, “Konak Belediyesi’yle İzmir Büyükşehir Belediyesi birbiriyle iç içe, entegre çalışan belediyelerdir. Birçok projeyi beraber yürütüyoruz, birbirimize olan ihtiyaçlarımızı masaya getirir, karşılıklı anlayışla çözeriz. Problem varmış gibi göstermek nereden çıkıyor ben bunu anlamıyorum. Tunç Başkan’la biz çok iyi geçiniyoruz, çok iyi arkadaşız. Her türlü konuyu çözüyoruz. Bunu buradan da söyleyelim. Cebimizden tek kuruş çıkmadan hizmet binasına kavuşacağız. Burada Konak mı Büyükşehir Belediyesi mi karlı hesapları yapılmaz. Biz hizmet binası yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi bunu bize yapacak. Biz de Tepecik Pazaryerini verdik. Göztepe’deki otoparkla ilgili yıllardır problem var. O problemi de çözmüş olduk. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçemizde devam ettiği işler de var. Ege Mahallesi’nde çalışma devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber gittik, oradaki vatandaşımız da çok mutlu. Ballıkuyu’da yapılan planda uygulamayla ilgili olan sıkıntıyı Başkanımıza ilettik, ilgili bürokratlara gerekli talimatları verdiler. Yeşildere’de Büyükşehir Belediye Başkanımızın yeni bir ufuk anlayışıyla EXPO alanı ilan edildi. Planlar yapıldı, askıya çıktı. Gürçeşme planlarımızla ilgili planlarımız tamamlandı. Bir kısım alan EXPO alanı içine girdiği için yeniden çalışma yapıyoruz, kısa süre içinde askıya çıkacağız” dedi.

Kentsel Tasarım Müdürlüğü üretiyor

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, konuşmasının devamında Kentsel Tasarım Müdürlüğüyle ilgili bilgi verdi. Müdürlüğün, belediyenin en aktif birimlerinden olduğuna dikkat çeken Başkan Batur şunları söyledi:

“Kentsel Tasarım Müdürlüğümüz devamlı proje üretiyor ve belediyemizin en aktif müdürlüklerinden bir tanesi. Projelerde maalesef bazı kurumlar tarafından yapılan incelemelerle ilgili tıkanıklıklar da yaşanıyor. Mesela İkiçeşmelik çeşmeleri. Kamulaştırmasını hemen yaptık, üstündeki gecekonduların yıkımı yapıldı. Kurul tarafından, çeşmelerin hemen yan tarafında bulunan ve yıllar önce yapılmış olan trafonun kaldırılması isteniyor. Bununla ilgili bir buçuk senedir uğraşıyoruz. Yaptıran da kaldırılmasını isteyen de aynı kurum. O trafonun kaldırılması gerekiyor ki biz de hazır olan restorasyon projemize başlayalım. Zeytinlik’teki Taş Mektep de Kentsel Tasarım Müdürlüğümüzün takip ettiği bir konu. Orada mülkiyetle ilgili bir sıkıntımız var ve çözümlenmesi gerekiyor. Hahambaşı konutuyla ilgili yıllar önce yazılar yazılmış. Mülkiyeti hazineye ait. Mülkiyetini istemişiz, restore edip halkın kullanımına açalım, demişiz. Süreç benden önceki dönem başlamış. Yine, Mithatpaşa Köşkünde de sizlerden onay alarak kamulaştırma işlemini başlattık. Sayın Valimizden de katkı payından destek istedik. Her zamanki yaklaşımıyla tamam, dedi bize. Kendisine de buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz. Tarihi binaların restorasyonuyla ilgili gerekli desteği kendisinden her zaman alıyoruz. Daha sonra, Yikob bize burayı biz yapalım dedi, biz de projeden çekildik. Onlar devam ediyor. Daha sonra Dışişleri Bakanlığına devredilecek. Sonuçta restorasyonunu kim yaparsa yapsın tarihi bir değer,  tarihi misyonu olan bir bina, kentin en güzel yerinde. Bunda da tamam, dedik. 442, 834 Sokaklarda da Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışacağız.”

Konak yeniden cazibe merkezi olacak

Seçim beyannamesinde verdikleri sözlerin yüzde 80’ini yerine getirdiklerini açıklayan Başkan Batur, belediye emekçilerinin de haklarını vererek çalıştıklarını söyledi. Tüm çalışma arkadaşlarına ve belediye meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Batur, kentsel dönüşüm projelerinin de hayata geçmesiyle Konak’ın yeniden cazibe merkezi olacağına tüm kalbiyle inandığını vurguladı ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Yaptığımız faaliyet raporları meclisimiz tarafından değerlendirilecek. Kısmet olur ilerde yine Konak belediye Başkanı adayı olursak, bunun en güzel onayı da sandıklardır. Vatandaşımız bizim neler yaptığımızı görür, değerlendirmesini sandıkta yapar. Bu faaliyetlerin yapılmasında büyük emeği olan çalışma arkadaşlarıma ve tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Konak Belediyesi olarak, geçmişte olduğu gibi, kentimizi cazibe merkezi yapacağımıza bütün kalbimle inanıyorum. Kentsel dönüşüm projelerimiz hayata geçtiğinde Konak’ın, özellikle de konut açısından, yeniden tercih edilen bir ilçe olacağına bütün kalbimle inanıyorum.Faaliyet raporumuz hayırlı olsun. Her şey çok güzel olacak.”


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
436 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
587 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
380 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
379 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
358 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
404 Kez Okundu