KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Batur: Gökdelen İçin Somut Adım Atıyoruz

Batur: Gökdelen İçin Somut Adım Atıyoruz

14 Aralık 2019 Tarihinde Eklendi 1229 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile kent merkezine yapılması planlanan bu gökdelen konusunu kentin gündeminden çıkaracağız” dedi.

İzmir’in kalbi Konak’ta yapılmak istenen gökdelen için Büyükşehir ve Konak belediyeleri ortak harekete geçiyor. İki belediyenin başkanı bugün bir araya gelerek izlenecek yol haritasında ortak karar aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un görüşmesinden kent için sevindirici kararlar çıktı. Gökdelen projesi için somut adım atacaklarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Sürece seyirci kalmayacağız, demiştik. İçimize sinmediğini söylerken de politika yapmıyorduk. Şimdi somut olarak adım atıyoruz. 1/5000’lik plana uyumsuz olan 1/1000’lik planın iptali için harekete geçeceğiz. Yönetmeliğin verdiği yetkiyle iki belediye ortak bir estetik kurul kuracağız. Bu kurulda iki profesör ve her iki belediyeden birer temsilci yer alacak. Bu kurul hem gökdelen hem de bundan sonra kentin estetiğini tehdit edecek her yapı için görüş verecek ve bu görüş doğrultusunda hem Büyükşehir hem de Konak Belediyesi ortak hareket edecek” dedi.

Ocak ayında gökdelenin 1/1000 planının görüşülmek üzere belediye meclisine geleceğini anlatan Başkan Batur, “Mecliste alacağımız kararı Büyükşehir belediyesine yollayacağız. Oradan gelecek karara göre de Pasaport’ta yapılması planlanan projenin geleceği netleşecek. Kent estetiği kurulumuzun ön gördüğü şekilde bina yapılmasına izin vereceğiz. Ama bu gökdelen olmayacak” diye konuştuomut adım atıyoruz. 


Foto Galeri

Son Haberler
Konak'ın Parkları Bayramda Çiçek Açtı

13 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
59 Kez Okundu

Konak'ta Bayram Temizliği

10 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
88 Kez Okundu

Konak'ın Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı

09 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
538 Kez Okundu

Mutlu'dan Dünya Romanlar Günü'nde Eşit Yurttaş Vurgusu

08 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
94 Kez Okundu

Başkan Mutlu İftarda Örgütle, Sahurda Romanlarla Buluştu

07 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
109 Kez Okundu