Anasayfa > Haberler > Batur: Çocuklarımız, Ata’mızın Emanetine Sahip Çıkacak.

Batur: Çocuklarımız, Ata’mızın Emanetine Sahip Çıkacak.

26 Nisan 2023 Tarihinde Eklendi 265 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bugünün küçükleri, yarının büyüklerine seslendi. Resim Yarışması Ödül Töreninde konuşan Başkan Batur, “Çocuklarımızın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetini ileriye taşıyacaklarına tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında her yıl düzenlediği İlkokulları arası Resim Yarışması’nda dereceye giren çocuklar ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Konak Belediyesi’nin Basmane Başkanlık Ofisinde gerçekleştirilen törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Ednan Arslan, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Belediye Meclis üyeleri, çocuklar, eğitimciler ile veliler katıldı. Yarışmada ödül alan çocukları tebrik eden Başkan Batur, yarışmaya eserleriyle katılan tüm çocuklara, eğitimcilerine ve velilerine de teşekkür etti. Başkan Batur, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği ve ulusal tarihimizde çok önemli bir gün, bir Milli Bayram olan 23 Nisan 1920’nin ulusumuz adına çok önemli bir tarih olduğunu vurguladı.

“Çocuklarımıza güvenim tam”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yüreğinin çocuk sevgisiyle dolu olduğunu belirten Başkan Batur, Atatürk’ün 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nı tüm dünya çocuklarına armağan etmesinin bunun en güzel kanıtı olduğunu söyledi. Batur,  “Ulu Önder Atatürk, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen bir anlayışı 1920’lerde Cumhuriyet kurulmadan önce TBMM’ni açarak ulusumuza armağan etti. Her zaman Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, onun bize emanet ettiği Cumhuriyetin ilkelerine bağlı kalarak bu ülkenin daha iyi noktalara gelmesi için var gücünüzle çalışacağınızı biliyorum. Size verilen bu emaneti en güzel yere getireceksiniz. Buna bütün kalbimle inanıyorum” dedi.  Başkan Batur, sözlerini “Yüreğinizdeki Atatürk aşkı hiçbir şekilde eksilmesin” diyerek sonlandırırken, çocuklar da Başkan Amcaları ile birlikte “Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, Yaşasın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız” diyerek haykırdı.

Ödülleri takdim edildi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk, Demokrasi ve TBMM’nin 103. Yıldönümü temalı Resim Yarışması’nda; Birinciye Tablet, Başarı Belgesi; İkinciye Tablet, Başarı Belgesi; Üçüncüye Tablet, Başarı Belgesi; Jüri Özel Ödülü olarak Akıllı Kol Saati, Başarı Belgesi takdim edildi.

1.Sınıflar Kategorisinde

1. Zeynep Uysal - Murat Reis İlkokulu