KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Batur: Bu Ülkeyi Karanlıktan Kurtaralım

Batur: Bu Ülkeyi Karanlıktan Kurtaralım

05 Mayıs 2023 Tarihinde Eklendi 375 Kez Okundu

İzmir’de faaliyet gösteren kadın kuruluşları temsilcilerine seslenen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Bugün kadınları Atatürk’ün kazanımlarından yoksun bırakıp, seçim otobüslerinde kadın adaylarının fotoğraflarını dahi saklamaya çalışanların Türkiye’yi karanlığa götürmek istediğini görüyoruz. Kadınlar buna asla izin vermez. Bu ülkeyi karanlıktan kurtarmamıza destek olun” çağrısı yaptı. Batur, “13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu gibi biz de ona bir söz verelim: Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız” dedi.

Toplantıya katılan CHP İzmir kadın milletvekili adayları da kadınlara seslenerek cumhuriyet sayesinde kazandıkları haklara sahip çıkmalarını isterken, CHP iktidarında kadına hak ettiği konumun yeniden kazandırılacağı, İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlükte olacağı sözünü de verdi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.Batur’un İzmir’de faaliyet gösteren 58 kadın sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle buluştuğu toplantıya, CHP İzmir kadın milletvekili adayları Sevda Erdan Kılıç,Gökçe Gökçen, Şahbal Aras, Fulya Alçay, Birgül Değirmenci,Güldem Atabay, CHP 22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve CHP Konak Kadın Kolları, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ile Konak Belediye Meclisi üyeleri de katıldı.

Toplantıda konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kadın sivil toplum kuruluşları temsilcilerine  “İzmir’in aydınlık yüzleri” diyerek konuşmasına başladı. Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini vurgulayan Batur,“Siz değerli kadınlar haklarını korumak için büyük mücadeleler veriyor. Ben de bunu yakından takip ediyorum. Ancak bugün kadınları Atatürk’ün kazanımlarından yoksun bırakıp, seçim otobüslerinde kadın adaylarının fotoğraflarını dahi saklamaya çalışanların Türkiye’yi karanlığa götürmek istediğini görüyoruz. Kadınlar buna asla izin vermez. Seçime doğru son düzlüğe girdiğimizde de sizlerden sahada erişebildiğiniz noktalarda kadınlara ulaşarak, bu ülkeyi karanlıktan kurtarmamıza destek olmanızı rica ediyoruz” dedi. Konak Belediyesi’nin ve Konak Belediye Başkanı’nın kadın dostu olmaktan her zaman gurur duyduğunu ifade eden Batur, bugüne kadar 58 kadın derneğiyle protokol yaptıklarını ve 27 projeyi de birlikte tamamladıklarını söyledi. Batur, “Kentin kalkınmasında, kadının değer kazanmasında, İzmir’deki kadın dernekleriyle birlikte yol almak bizim için ayrıcalık. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Halk değişiklik istiyor”

Türkiye’de 21 yıldır kadının elindeki hakların alınmaya çalışıldığını belirten Batur, şöyle devam etti:

“Ülkenin nereye doğru sürüklendiğini anlatmamıza gerek yok. Biz ise Atatürkçüyüz, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyet ilkelerine bağlı kalacağız. Kimse bizi başka bir yere çekemez.Sokakta çok güzel bir hava var ve bu tüm Türkiye’ye yayılmış durumda. Van’daki coşkuyu, oradaki insanların özgürlük ve demokrasi tutkularını Cumhurbaşkanımız Kemal Bey’e yansıtmaları çok önemliydi. Türkiye’de bir şey değişiyor; çünkü bu sistem iflas etti. Halk değişiklik istiyor. Biz de kararlıyız. 13. Cumhurbaşkanımız halka söz veriyor, herkese yapacağı projeleri anlatıyor, herkese bir proje sunuyor, herkesin daha iyi şartlarda yaşamasının önünü açıyor. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kılıçdaroğlu gibi biz de ona bir söz verelim: Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız. Durmak yok, bundan sonra da ‘Birlikte Konak’ anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz; çünkü Atatürkçülüğün başkenti İzmir bunu hak ediyor. Kentimize de, İzmir’e de sahip çıkacağız.”

CHP’nin tüm örgütüyle sandıklara hâkim olduğunu vurgulayan Batur, “Sandıklara ve geleceğimize, sizlerin de desteğiyle sahip çıkacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Kılıç: Ülkeyi uçurumdan kadınlar çıkaracak

Toplantıda söz alan CHP İzmir Milletvekili Adayı Sevda Erdan Kılıç ise Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a ‘kadın dostu belediye başkanlığı nasıl yapılır gösterdiği için’ teşekkür ederek konuşmasına başladı. Konak Belediyesi’nde kadın belediye başkan yardımcısı ve çok sayıda kadın meclis üyesi olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Ülke uçurumda. Bu ülkeyi bu uçurumdan çıkaracak biz kadınlarız. Başka çare yok. Bu ülkede en çok ezilen, haksızlığa uğrayan kadınlardır. İzmir, İzmir’in kadınları şanslı ama Anadolu’da böyle değil. Anadolu’da kadınlar sokakta yürüyemez olmuş. Kadın adayların fotoğraflarını bile koymaya cesaret edemiyorlar. Kadınları yok saymak istiyorlar. Kadını hor gören, yok sayan bir anlayış var” dedi. Kılıç, sözlerine şöyle son verdi:

“Yüzyıl önce Balkanlardan bir Kemal gelmiş ve bu ülkeye cumhuriyeti getirmiş. Yüzyıl sonra Anadolu’dan bir Kemal geldi ve bu ülkeye demokrasiyi, çağdaşlığı, aydınlığı, eşitliği getirecek. İzmir kadınlarının kahkahalarını bütün Anadolu’ya yayacağız; herkesin yüzü gülecek .”

Gökçen: Türkiye kadınlar için önemli bir yol ayrımında

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir Milletvekili Adayı Gökçe Gökçen de Türkiye’nin özellikle kadınlar için çok önemli bir yol ayrımında olduğunu belirtti. Gökçen, “Bir yanda kendi kadın adaylarının fotoğraflarına bile tahammülü olmayanlar var, İstanbul Sözleşmesi’ni bir gece yarısı feshedenler var, bunu yaparken Meclis iradesini tanımıyorum, kadınların yanında değilim diyen bir anlayış var; öbür tarafta bizler varız. Eşitliği savunan, ‘kadın cinayetleriyle, çocuk istismarıyla mücadele edelim’ diyenler var. Bizim tarafımızda ‘kadınlar özgür, eşit olsun, öldürülmesin’ diyenler var. Önümüzdeki seçim herhangi bir seçim değil. Türkiye bir Taliban rejimiyle mi yönetilecek yoksa Türkiye cumhuriyet ilkelerine geri mi dönecek? Önümüzdeki seçim bu kadar basit. Tam da bu yüzden CHP olarak bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na, bir oy da CHP’ye olsun. Meclis yoğunluğunu alalım; çünkü yapacak çok işimiz, çıkaracağımız kanunlar var. Kadınların desteğini her zaman hissediyor, sizlere de güveniyoruz. Hep beraber çalışıp başaracağız ve o gün ‘Helal olsun bize, Mustafa Kemal Atatürk’ün değeriyle cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını demokrasiyle taçlandırıyoruz’ diyeceğiz” dedi.

Aras: Kadınların hakları ellerinden alınamaz

CHP İzmir Milletvekili Adayı Şahbal Aras ise kadınların güçlü, ekonomik olarak bağımsız olmasının sağlıklı toplumun kurulmasının temelini oluşturduğunu belirterek, “Cumhuriyetle en iyi kazanımları elde etmiş kadınların haklarının ellerinden alınmasına izin vermeyeceğiz. Bu bizim en önemli görevimizden biri olacak. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Çocuklar, gençler, kadınlar ve dezavantajlı grupların hak ettiği en iyi koşullarda yaşayabilmeleri için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Alçay: Birlik ve beraberliğimizi kimse bozamaz

CHP İzmir Milletvekili Adayı Fulya Alçay da “Biz kendimizi aydınlık cumhuriyetin kadınları olarak tasvir ediyoruz. Bunun nedeni tüm haklarımızı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten, cumhuriyetten almamızdır. Bugün burada olmamızın en büyük sebebi, kurtuluş mücadelesini veren tüm Kuvay-ı milliyecilerin ruhları şad olun. Cumhuriyetin ikinci yüzyılını hep birlikte inşa edelim. Bu vatan toprakları hepimize ait.Yüzyıllardır birlikte yaşıyoruz. Bundan sonra da birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bu birlik ve beraberliği kimse bozamaz” dedi.

Atabay: Hepimiz çalışacağız

CHP İzmir Milletvekili Adayı Güldem Atabay da İzmir’de ‘çalışırsan istediğin her şey olabilirsin ama çalış’ mottosuyla büyütüldüğünü ifade ederek, “Seçilirsem yolsuzluk komisyonunda çalışmak ve bizden çalınanları geri getirmek gibi bir hedefim var ama cinsiyet eşitsizliğinin farkında olan bir birey olarak da Türkiye’deki tüm kız çocukları istedikleri her şey olabilecekleri konusunda bilinçlenene kadar çalışmaktan geri kalmayacağım. Hepimiz çalışacağız. Bu da size söz” diye konuştu.

Değirmenci: Kadınları özgürleştireceğiz

CHP İzmir Milletvekili Adayı Birgül Değirmenci, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik kriz içinde olduğunu belirterek, “Kadınlar kırılgandır, güçsüzdür, korunmaya muhtaçtır sözlerini kabul etmiyoruz; çünkü kadınlar kırılgan bırakılmak için güçsüzleştirilmiştir, ellerinden hakları alınmıştır, ekonomik ve siyasal anlamda yetkileri elinden alındığı için korunmaya muhtaç bırakılmıştır. Biz bunu değiştirmek için yola çıktık” dedi. Değirmenci, “Hukuksuz, demokratik olmayan tek adam diktatörlüğüne dayanan bir yönetim biçimiyle karşı karşıyayız. Bu yönetim biçimini değiştirmek için birlik dayanışma içinde olmalı, kendi haklarımızı savunmak, adil bir sistem yaratabilmek için çalışmalarımızı güçlü bir şekilde sahaya, sandıklara yansıtmak zorundayız. Bu nedenle kadınlara büyük işler düşüyor” diye konuştu.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
429 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
581 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
378 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
352 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu