KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Batur: Bu Ülkede Artık Birbirini Kucaklayan Bir Anlayışa İhtiyaç Var

Batur: Bu Ülkede Artık Birbirini Kucaklayan Bir Anlayışa İhtiyaç Var

12 Nisan 2023 Tarihinde Eklendi 350 Kez Okundu

Konak’ın geleneksel iftar sofrasında dayanışma vurgusu

Konak Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği iftar yemeğinde konuşan Başkan Batur, birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Konak’ta meclis üyesinden muhtarına herkesin Konak Belediyesi’yle birlikte uyum içinde olduğunu, bu dayanışma ruhunu hem Konak’ta hem de deprem bölgesinde yaşadıklarını dile getiren Batur, “İşte dayanışma budur. Konak’ın ve Konak’taki çalışmaların çok daha ileri gitmesi için büyük bir gayret ve dayanışma yaşıyoruz. Bu ülkede artık birbirini seven, birbirine sarılan bir anlayışa; birbiriyle kavga eden değil birbirini kucaklayan bir anlayışa ihtiyaç var” dedi.

Konak Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale gelen iftar yemeği bu yıl da birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla gerçekleşti. Konak Belediyesi Toros Sosyal Tesisinde düzenlenen iftar yemeğine ev sahibi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’la birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İYİ Parti İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Erduran, Millet İttifakı partilerinin il yöneticileri, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İYİ Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, Gelecek Partisi Konak İlçe Başkanı Ömer Oktay, Demokrat Parti Konak İlçe Başkanı Cihangir Ekici, MHP Konak İlçe Başkanı Yusuf Çoban, Kaymakamlığa bağlı müdürler, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, şehit aileleri ve dernekleri,  gazi ve gazi yakınları katıldı.

Sahur ve iftar sofraları deprem bölgesinde kuruldu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, ramazan ayında birlik, beraberlik ve dayanışmanın daha da önem kazandığını dile getirdi. Bu yıl iftar sofralarını deprem bölgesine taşıdıklarını ifade eden Başkan Batur, bu dayanışmayı büyük bir anlayışla destekleyen muhtarlara ve derneklere teşekkürlerini iletti. Başkan Batur, şöyle konuştu:

“Ülkemizde, son iki ay içerisinde maalesef çok acı olaylar yaşadık.  Şubatta Kahramanmaraş depremleriyle ülkemiz çok büyük bir acı yaşadı. 50 binin üzerinde vatandaşımızı maalesef kaybettik. Ama ülkemizde dayanışma ruhu, özellikle de vatandaşlarımızın duyarlılığı, o bölgedeki vatandaşlarımıza hizmet üretme, yardım etme konusunda İzmirliler, Konaklılar, burada bulunan muhtar arkadaşlarımız adeta birbirleriyle yarıştılar. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Özellikle muhtar arkadaşlarım cansiperane çalıştılar. İzmir Büyükşehir Belediyemizin de önderliğiyle yardımları o bölgeye götürmüştük. Hala da yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu sene muhtarlarımızın ve dernek yöneticisi arkadaşlarımızın da onayını olarak, her yıl mahallelerde düzenlediğimiz iftar programlarını deprem bölgesine taşıdık. Konak Belediyesi olarak, Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde çadır kentimize sahur ve iftar hizmeti veriyoruz.”

Batur: İşte dayanışma budur

Konak’ın ileri gitmesinde, hep birlikte hareket ederek dayanışmayı yaşamasında emeği olan herkese tek tek teşekkür eden Başkan Batur, ülkenin artık kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Muhtar arkadaşlarımızın bu anlayışına çok teşekkür ediyorum. İşte dayanışma budur. Konak Belediyesi, muhtarlar hep birlikteyiz. Siyasi partilerin Konak’taki temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Belediyemizin yaptığı tüm çalışmalarda, siyasi düşüncesi ne olursa olsun tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın, Konak’ın ve Konak’taki çalışmaların çok daha ileri gitmesi için büyük bir gayret ve dayanışmayla desteklerini görüyorum, onlara da çok teşekkür ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’i de unutmamak lazım. Konak’ta yaptığımız her türlü organizasyonda ve çalışmada Tunç Başkanımızı her zaman yanımızda görüyoruz. Ona da buradan sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz. Şehit aileleri ve derneklerimiz bizim olmazsa olmazımız. Onlar her zaman bizim başımızın tacı. Onlar bu ülke için kanlarını, canlarını kaybettiler, evlatlarını feda ettiler. Onlar için ne yapsak az. Bu ülkede artık birbirini seven, birbirine sarılan bir anlayışa; birbiriyle kavga eden değil birbirini kucaklayan bir anlayışa ihtiyaç var.  İnsanların birbirini sevdiği ve daha fazla dayanışmanın olduğu bir sürece yaklaşıyoruz.”

Çifte bayram

Yaklaşan Ramazan Bayramını da kutlayan Başkan Batur, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı’nın da Ramazan Bayramı içinde kutlanacağını hatırlatarak, “Bu sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da Ramazan Bayramı’na denk geliyor. İki bayramı bir arada kutlayacağız. Şimdiden bayramınızı kutluyorum” dedi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
437 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
589 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
382 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
379 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
358 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
404 Kez Okundu