KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Başkan Batur Şantiyelerde İşçiyle Bayramlaştı

Başkan Batur Şantiyelerde İşçiyle Bayramlaştı

20 Nisan 2023 Tarihinde Eklendi 235 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin şantiyelerine giderek işçilerle bayramlaşan Başkan Batur, işçinin, emekçinin hakkını her zaman koruduklarını, iktidarın belediyesi olduklarında yerel yönetimlerin de işçilerin de nefes alacağını ifade ederek, “14 Mayıs’tan sonra iktidarın değişmesiyle belediyeler de nefes alacak. Nefes almak demek; daha fazla iş yapmak demek, emekçinin emeğinin hakkını layıkıyla vermek demek” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye personelinin Ramazan Bayramı’nı tek tek kutladığı bayramlaşma programı kapsamında Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlükleri şantiyeleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü fidanlığında işçilerle bir araya geldi. Belediye emekçileriyle bayramlaşan Başkan Batur’a Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, Disk Genel İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras, sendika yöneticileri ve işyeri temsilcileri eşlik etti.

14 Mayıs’ta bayram var

Konak Belediyesi işçilerine aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmeleri dileğini ileten Başkan Batur, ülkenin huzura, barışa, hak, hukuk ve adalete özlem duyduğunu dile getirdi. Yaklaşan seçimlerin önemine dikkat çeken ve “Seçim sandıkta kazanılır. Bu topyekun bir mücadele. Sizlere büyük iş düşüyor” diyerek belediye emekçilerini oyuna sahip çıkmaya davet eden Başkan Batur, “Ülke karar verdi. Bu kararı da 14 Mayıs’ta tescilleyecek. İki bayram arası bir bayram daha kutlayacağız. Ben buna bütün kalbimle inanıyorum. 14 Mayıs gecesi ikinci bayramımızı, Ramazan ve Kurban arasında güzel bir bayram daha kutlayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

İktidar değişecek, belediyeler nefes alacak, emek hakkını bulacak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yerel yönetim olarak karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen hizmet üretmeye devam ettiklerini ve işçinin, emekçinin hakkını koruduklarını vurguladı. İktidarın belediyesi olduklarında nefes alacaklarını ifade eden Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkenin geldiği noktayı herkes biliyor. Biz yerel yöneticiler olarak çektiğimiz sıkıntıları yazsak kitap olur. Yine de tüm sıkıntılara rağmen hem iş yapıyoruz, hem de emekçi kardeşlerimizin haklarını zamanında ödemeye çalışıyoruz. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini yıllardır bağırıyoruz, sesimizi çıktığı noktaya kadar ulaştırıyoruz. Maalesef yirmi bir yıl içinde belediyeler ekonomik olarak güçlendirilmedi. Son ekonomik tablodan sonra belediyeler de tıkandı, bıçak kemiğe dayandı. Belediyeler yasası çıkmadı. Bu iktidar kaldığı sürece de çıkmayacak. Biz artık iktidarın belediye başkanı olmak istiyoruz. Bu kadar kısıtlı imkanlarla, baskı altında projeler üretilebiliyor ve halkımıza hizmet edebiliyorsak bir de iktidarın belediye başkanı olarak neler yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Bu iktidarın değişmesi belediyelere de nefes aldıracak. Nefes almak demek; daha fazla iş yapmak demek, emekçinin emeğinin hakkını layıkıyla vermek demek.”


Foto Galeri

Son Haberler
Basmane’de Temizlik ve Bakım Seferberliği

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
24 Kez Okundu

Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
59 Kez Okundu

Göztepe Sakinlerinden Başkan Mutlu'ya Sevgi Seli

17 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
51 Kez Okundu

Azerbaycan Kadınları Baharı Başkan Mutlu’yla Karşıladı

16 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
81 Kez Okundu

Konak'ın Parkları Bayramda Çiçek Açtı

13 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
89 Kez Okundu