KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Aydın Erten Rekreasyon Alanı’na Ödül Gururu

Aydın Erten Rekreasyon Alanı’na Ödül Gururu

07 Nisan 2023 Tarihinde Eklendi 528 Kez Okundu

Konak Belediyesi Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı, sektörün en prestijli ödülü olan Plant Ödülleri’nde, ‘Tematik ve Yenilikçi Uygulamalar’ dalında ödül kazandı. İzmir’e ödül onuru yaşatan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı ve Macera Parkı yeni sezonda ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Konak Belediyesi’nin İzmir’e nefes aldıran tesisi Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı ve Macera Parkı, peyzaj sektörünün en prestijli yarışmasından ödülle döndü. Dördüncüsü düzenlenen Plant Ödülleri’nde, 179 başvuru arasından değerlendirmeye giren projeler içinde ‘Tematik ve Yenilikçi Uygulamalar’ dalında ödül alan rekreasyon alanının şehir peyzajına katkısı tescillenmiş oldu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yoğun çabasıyla kentin kullanımına kazandırılan, macera parkı işlevi eklenen ve adını taşıdığı efsane başkan Aydın Erten’in de büstüyle taçlanan alan, yeni sezona ödülle başladı.

Batur: Çalışmalarımız ödül almaya devam ediyor

Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı ve Macera Parkı’nın belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla hazırlandığını dile getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, alanın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Başkan Batur, rekreasyon alanını, içindeki macera parkıyla da İzmirlilerin, özellikle de gençlerin beğenisini kazandığını ifade ederek, “Konak Belediyemiz yaptığı çalışmalarla ödül almaya devam ediyor. Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanında, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüklerimizin ortaklaşa hayata geçirdiği ve İzmirlilerin gerçekten çok beğendiği bir çalışmamız vardı. Peyzaj sektörünün en prestijli yarışmalarından olan ve uluslararası düzeyde tanınan Plant Ödülleri Yarışmasında 179 başvuru arasında Konak Belediyemizin Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanını ‘Tematik ve Yenilikçi Uygulamalar’ dalında ödüle layık görmüş. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, işçisinden mühendisine tek tek teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlkbahar yaz sezonunda İzmirlilerin gözdesi

Konak Belediyesi, Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nı 2013’te yaptığı düzenleme çalışmalarının ardından kente kazandırmış ancak alanın işletme hakları, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2017’de yapılan ihaleyle İstanbullu bir firmaya devredilmişti.Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, göreve gelir gelmez Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nın kentin kullanımına yeniden kazandırılması için büyük çaba harcayarak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 29 yıllığına, Konak Belediyesi’ne devredilmesini sağladı. Yeniden projelendirilen alanda yapılan düzenlemeyle işlevi genişletilerek kafeterya, oyun alanı ve seyir teraslarına ek olarak bir de macera parkı eklendi. Yeni haliyle halkın kullanımına açılan alanın girişine ise Gültepe’nin efsane başkanı Aydın Erten’in büstü yerleştirildi. İzmirlilerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirmekten büyük keyif aldıkları Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı ve Macera Parkı, havaların ısınmasıyla birlikte bu ilkbahar yaz sezonunda da İzmirlilerin gözdesi olmaya hazırlanıyor. Yemyeşil ağaçlarıyla 80 dönümlük bir oksijen deposu olan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı İzmirlileri eşsiz Körfez manzarasını izlemeye davet ederken dev salıncak, ip parkuru, ağ trambolin, atış poligonu ve zip coaster gibi oyun elemanlarının yerleştirildiği Macera Parkı da her yaştan macera tutkunlarını bekliyor.


Foto Galeri

Son Haberler
Konak’ta Kaldırımlar Mercek Altında

26 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
28 Kez Okundu

Konak’ta İşçinin Yüzünü Güldüren Sözleşme

25 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
121 Kez Okundu

Konak’ın Parklarında 23 Nisan Coşkusu

25 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
39 Kez Okundu

23 Nisan’da Konak’ın Müzeleri Doldu Taştı

24 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
55 Kez Okundu

Konak’ta Çocuk Başkanlardan Anlamlı Mesaj

23 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
60 Kez Okundu