KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > 3. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması Sonuçlandı

3. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması Sonuçlandı

25 Aralık 2019 Tarihinde Eklendi 1895 Kez Okundu

Konak Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’ sonuçlandı. Birincilik ödülünün sahibi Yüksel Can oldu. 11 eserin ödül kazandığı yarışmaya 144 çizer, toplam 417 eserle başvuru yaptı.

Bu yıl ‘Şiddet’ konusuyla düzenlenen ‘3.Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması’ sonuçlandı. Yarışmanın birincilik ödülünü Yüksel Can kazanırken, ikincilik ödülü Hamit Gış ve üçüncülük ödülü de Muammer Olcay eserlerine verildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Tunalı, karikatüristler; Latif Demirci, Sadık Pala, Zafer Güven, Mustafa Yıldız, Ömer Çam, Cemal İlkbahar, Turan İyigün’den oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Konak Belediyesi Özel Ödülü Cem Güzeloğlu’na, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü Mehmet Selçuk’a, Mustafa Bora Özel Ödülü Musa Gümüş’e, Jüri Özel Ödülü Önder Önerbay’a verildi. Başarı Ödülleri’nin sahipleri ise Eren Tanoba, Hicabi Demirci ve Faruk Düz oldu. Yayınlanmış Basın Karikatür Ödülü bu yıl Ercan Akyol’a verildi.

2008 yılında vefat eden usta çizer Eflatun Nuri anısına üçüncü kez düzenlenen yarışmanın ödül töreni ise 11 Ocak 2020 Cumartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Yarışmaya katılan karikatürler arasından seçilen eserler belirlenen sanat galerilerinde sergilenecek ve bir albümde toplanacak.


Kazananlar

Birincilik Ödülü: Yüksel Can

İkincilik Ödülü: Hamit Gış

Üçüncülük Ödülü: Muammer Olcay

Başarı Ödülleri: Eren Tanoba, Hicabi Demirci, Faruk Düz

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü: Mehmet Selçuk

Jüri Özel Ödülü: Önder Önerbay

Konak Belediyesi Özel Ödülü: Cem Güzeloğlu

Mustafa Bora Özel Ödülü: Musa Gümüş

Yayınlanmış Basın Karikatür Ödülü: Ercan Akyol


EFLATUN NURİ KİMDİR?

Asıl ismi Adil Nuri Erkoç olan Eflatun Nuri, 1927 yılında İstanbul’da doğdu. Ortaöğreniminden sonra Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde sanat eğitimine başlayan, ancak yarım bırakan Eflatun Nuri’nin yapıtları, ilk olarak 1942’de Akbaba’da yer aldı. Birçok dergi ve gazetede çizen Eflatun Nuri’nin karikatürleri yurt dışında da yayımlandı. 1969 yılında Yugoslavya’nın Üsküp şehrinde yapılan uluslararası yarışmada jüri özel ödülü kazanan ve Londra’da kişisel sergi açan Eflatun Nuri’nin son dönemde yazıları ve çizgileri, Leman, Öküz, Yeni Harman ve Kaçak Yayın’da yer aldı. Türk karikatürünün büyük ustalarından olan Eflatun Nuri, 3 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul’da yaşama gözlerini yumdu.

 


Foto Galeri

Son Haberler
Basmane’de Temizlik ve Bakım Seferberliği

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
61 Kez Okundu

Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
96 Kez Okundu

Göztepe Sakinlerinden Başkan Mutlu'ya Sevgi Seli

17 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
71 Kez Okundu

Azerbaycan Kadınları Baharı Başkan Mutlu’yla Karşıladı

16 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
96 Kez Okundu

Konak'ın Parkları Bayramda Çiçek Açtı

13 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
92 Kez Okundu