Sıkça Sorulan Sorular
Anasayfa > Sıkça Sorulan Sorular > Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi İşlemleri

1- Belediyeye gelmeden nasıl vergi borcu ödeyebilirim?
İnternet yolu ile www.konak.bel.tr sayfasından e-belediye linkine tıklayarak, Ptt yolu ile (Posta Çeki Numaramız: 218227), Banka yolu ile (Hesap Numaramız: Vakıflar Bankası Gazi Bulvarı Şubesi, TR330001500158007292290568) vergi borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

2- Emlak vergisi muafiyetinden kimler yararlanır ve şartları nelerdir?
Emekliler, gaziler, şehit yakınları, hiçbir geliri olmayanlar ve özürlüler emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilirler. (Emekli aylığından başka hiçbir geliri olmamak. Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında brüt yüzölçümü 200 m2 yi geçmeyen tek meskeni olmak.)

3- Emlak beyanı hangi durumlarda verilir ve ne zaman ödenir?
Emlak beyanı satış ve ölüm sonucunda verilir. Emlak vergisi birinci taksidi, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksidi Kasım ayı içinde olmak üzere iki eşit taksitte ödenir.

4- Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam Vergisi ve Eğlence Vergisinin ödeme zamanları nelerdir?
Çevre Temizlik Vergisi, her yıl emlak vergisinin taksit sürelerinde ödenir. İlan Reklam Vergisi, birinci taksidi Ocak ayı, ikinci taksidi Temmuz ayı içerisindedir. Eğlence Vergisi, ilgili ayın 20’nci günü akşamına kadar ödenir.