KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Spora Emek Verenlere 24. Onur Gecesi

Spora Emek Verenlere 24. Onur Gecesi

28 Aralık 2022 Tarihinde Eklendi 516 Kez Okundu

TÜRFAD İzmir Şubesi’nin, Konak Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 24’üncüsünü düzenlediği “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” Ödül Töreni, Türkiye’nin spor ve futbol camiasını İzmir’de bir araya getirdi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, törende yaptığı konuşmada, “Yapılan işin kıymeti var. İnsanlar yaşarken de anılmalıdır, çok önemli bir söz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “En genel anlamıyla spor ve tabii ki futbol, en kucaklayıcı, aradaki farklılıkları giderip herkesi buluşturan çok kuvvetli bir tutkal” sözleriyle sporun önemine vurgu yaptı. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Konak’ta özellikle çocukların ve gençlerin spor kültürünü kazanmalarını önemsediklerini belirterek, “Spor tesislerinin geliştirilmesinde, gençlere spor alışkanlığının kazandırılmasında elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Özellikle fiziki yapının oluşturulması, tesislerin yeniden elden geçirilmesi, yeni tesislerin yapılması için büyük çaba içerisindeyiz. Kentin çeperlerindeki, dar ve orta gelirli alanlarda bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aynı zamanda buralardaki yetenekli gençleri de keşfetmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi’nin Konak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği vefa etkinliği  “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” Ödül Töreni Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen ödül törenini Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’la birlikte İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Öztürk, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Genel Başkanı Levent Erdoğan, TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, FİFA eski Hakemi Cüneyt Çakır, UEFA Gözlemcisi Deniz Gökçek İşcan, TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi meclis üyeleri, TÜRFAD şube başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, medya temsilcileri, spor kulüpleri başkan ve yöneticileri ile sporcular katıldı. Vefanın başrolde olduğu gecede, spora gönül ve emek verenler ödüllendirildi.

Vali Köşger:Spor aslında vefa, dostluk, kardeşlik, birlik, beraberliktir

Törende konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger sporun birleştiren, barışın kapılarını açan yönüne vurgu yaptı ve şunları söyledi:

“Yapılan işin kıymeti var. Şu başlıktan da görüleceği gibi ‘İnsanlar yaşarken de anılmalıdır’ çok önemli bir söz. Bizim ihmal ettiğimiz, milletçe biraz da zayıf olduğumuz bir yön. Biz insanların kıymetini yaşarken bilemiyoruz. Yaşarken yeterince kıymet vermiyoruz. Aslında yapmamız gereken, insanlara yaşarken değer vermek, yaşarken ödül vermek. Ki arkadan gelen insanlara da motivasyon olsun, marifet iltifata tabi olsun. Spor aslında vefa, dostluk, kardeşlik, birlik, beraberliktir. Sadece bir milleti değil, milletlerarası bir dostluğu, kardeşliği pekiştiren, savaşları sona erdiren, barışı güçlendiren bir güçtür. Barışa giden kapılar sporun centilmenliğiyle açılır.”

Soyer: Her biri bir çınar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sporda Fair Play ve centilmenliğin önemine vurgu yaptı. Kadınların, yeşil sahalarda centilmenliğin sürdürülmesi için çok önemli rolü olduğuna dikkat çeken Başkan Soyer,  yerel yönetimler olarak desteğe devam edeceklerini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Centilmenlik meselesi futbolun en temel dayanaklarından biri. Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur Kadın Futbol Takımından bahsetti, kadın hakemlerimizle tanıştım az önce, biliyorum ki futbolda centilmenliğin pekişmesi için kadınların eli futbola daha çok değecek ve centilmenlik hiç sarsılmadan yeşil sahalarda devam edecek. Yerel yönetimler olarak elbette destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki en genel anlamıyla spor ve tabii ki futbol, en kucaklayıcı, aradaki farklılıkları giderip herkesi buluşturan çok kuvvetli bir tutkal. Futbol o nedenle gerçekten hepimizin geleceği için çok değerli anlamlı ve değerli bir yer taşımaya devam edecek. Türkiye Futbol Adamları’nın duayenlerini, 24 yıldır bu ödülü ayakta tutup sürdürenleri saygıyla selamlıyorum. Her biri bir çınardır. Türk futbolunun teminatı, hayatını, uzun senelerini bu spora vermiş çok değerli duayenler. İyi ki varlar, her birine şükranlarımı sunuyorum, çok teşekkür ediyorum emekleri için.”

Batur: Gençlere spor alışkanlığı kazandırmak için çalışıyoruz

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İnsanların yaşarken ödüllendirilmesinin, özellikle sporda olmak üzere yaptıkları güzel işlerin ve başarıların karşılığını bir ödül olarak almalarının önemli olduğunu dile getirdi.  TÜRFAD’ın İzmir için önemli bir kurum olduğunu, Konak Belediyesi olarak TÜRFAD’ın yıllardır devam ettirdiği geleneksel ödül törenine katkı vermekten mutlu olduklarını ifade eden Başkan Batur, spora verilen desteğin önemini vurguladı. Başkan Batur sözlerini şöyle sürdürdü:

“2019’dan bu yana özellikle spor tesislerinin geliştirilmesinde, gençlere spor alışkanlığının kazandırılmasında elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Özellikle fiziki yapının oluşturulması, tesislerin yeniden elden geçirilmesi, yeni tesislerin yapılması için büyük çaba içerisindeyiz. Gültepe’de hayata geçirdiğimiz spor tesisimiz bunlardan biri. Kentin çeperlerindeki, dar ve orta gelirli alanlarda bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aynı zamanda buralardaki yetenekli gençleri de keşfetmeye çalışıyoruz. Konak’ta 25 amatör spor kulübü var. Onlara büyük destek veriyoruz. Her yıl hem maddi yardım hem de malzeme yardımının yanı sıra federasyon katkı payını da Konak Belediyesi olarak biz ödüyoruz. Amatör spor kulüplerinin ayakta kalması bizim için önemli.”

“Altyapıdan gelen sporcularımız gelecekte Süper Lig’de oynayacaklar”

Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı’nın Süper Lig’de İzmir’i temsil ettiğini hatırlatan Başkan Batur, altyapıdan sporcu yetiştirdiklerinin altını çizdi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Konak’ımızın en önemli takımlarından biri de Kadın Futbol Takımımız. Süper Lig’de mücadele ediyor. Geçmişte Avrupa’da Türkiye’mizi temsil etmiş bir takım. Bu sezon da Konak’ımızı, İzmir’imizi Lig’de en iyi şekilde temsil ediyoruz. Burada bence en güzel şeylerden bir tanesi de artık küçük yaş gruplarında takımlarımız var ve bu altyapıdan gelen sporcularımız gelecekte Süper Lig’de oynayacaklar. Zaten Lig’deki Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlarda şu anda bizden on beş futbolcu oynuyor. Biz çok fazla rekabetin içerisinde değiliz, biz yetiştiriciyiz. Sporun diğer dallarında da belediyelerin iyi sporcular yetiştirmesi çok daha güzel olacaktır.”

Büyükekşi: Üzerine basa basa Fair Play diyoruz

TFF Genel Başkanı Mehmet Büyükekşi de federasyon olarak ana amaçlarının Fair Play ruhuyla futbolu geliştirmek olduğunu belirterek, “Türkiye Futbol Federasyonu olarak ana amacımız Fair Play ruhuyla futbolu geliştirmek, daha büyük kitlelere ulaştırmak, marka değerini ve itibarını artırmak, ülkemizi bu alanda daha yukarılara taşımak. Üzerine basa basa Fair Play diyoruz.  iyiliği, güzelliği alkışlamaya, kötülüğü ve şiddeti ise cezalandırmaya devam edeceğiz. Altyapı futbol akademi projesini de hayata geçirmek için çok ciddi adımlar atıyoruz. Gelecek sezon Süper Lig kulüplerine, 2024-2025 sezonunda da Birinci Lig kulüplerine akademi zorunluluğu getiriyoruz” dedi.

Erdoğan: İzmir şubemiz, bütün şubelerimize örnek

İzmir şubesinin bütün şubelere örnek olduğunu dile getiren TÜRFAD Genel Başkanı Levent Erdoğan, genel merkeze bile örnek olacak çalışmalar içerisinde olduğunu belirterek TÜRFAD İzmir Şubesi yönetimini kutladı.  Erdoğan, “İzmir şubemiz, diğer bütün şubelerimize ve hatta genel merkezimize de örnek olacak çalışmalar içerisindedir. Bu büyük başarılarını kutluyoruz. Bizim de tabii geri kalmamak için bir takım projelerimiz var. Futbol Federasyonumuzu ziyaret edeceğiz. Sanıyorum ki; bize bu projelerimizde büyük destek vereceklerdir. Şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Vreskala: Futbolumuzun geleceğini sağlam temellere oturtmaya devam edeceğiz

TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala ise Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim” sözlerini hatırlatarak, “Derneğimizin amacı Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ düsturuyla, sporla ve futbolla ilgilenen kurumlara,kulüplere destek olmak, futbolumuzun geleceğini sağlam temellere oturtmaya devam etmektir. Bu sebeple bu yola çıktık. İnsanlar yaşarken anılırsa eğer bunu eşiyle dostuyla paylaşırsa güzel, dedik. Futbol dünyada en popüler spor. Turizme, tanıtıma desteği var, ülkenin gerçek yüzünü gösterme imkanı var. Bu güzel tabloyu yaratan sizlere, bize bu fırsatı yaratan Sayın Valime, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, okul arkadaşım da olan Konak Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” Ödül Töreni gerçekleşti. “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” 2022 Ödülleri şöyle sıralandı:

Onur Ödülü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi,

İzmir Cumhuriyet Başsavıcısı Mustafa Öztürk,

TÜRFAD Genel Başkanı Av. Levent Erdoğan,

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici

Eski FİFA Hakemi Mustafa Çulcu

Özel Ödül

FİFA Hakemi Cüneyt Çakır

FİFA Yardımcı Hakemi Bahattin Lütfü Duran

FİFA Yardımcı Hakemi Tarık Ongun

Özel Hizmet Ödülü

Eski Emniyet Müdürü Tamer Kırklar

Eski Emniyet Müdürü Ahmet Tekin Akın

TÜRFAD Akhisar Şube Başkanı Nurullah Zağlı

Akhisarspor Eski Yöneticisi Av. Birtan Taşkınlar

Şampiyonlar Dünya Avrupa Olimpiyat Ödülü

Kerem Kamal - Güreş

Yasemin Ecem Anagöz - Okçuluk

Kulüp Yöneticiliği Ödülü

Erdem Yücel - Göztepe

Seracettin Sakıpağa - Karşıyaka

Ali Kınay - İzmirspor

Basın Ödülü

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi

TV Yorumcusu Erdoğan Gezer

Sağlık Ödülü

Dr. Çağlayan Cücen

Dr. Murat Evren Temiz

Uz. Dr. Halil Halil

Hakem - Gözlemci Ödülü

UEFA Gözlemcisi D. Deniz Gökçek İşcan

Eski Milli Hakem Turgay Kaynak

Eski Milli Hakem İslam Yetkinoğlu,

Eski Milli Hakem Coşkun Zenginer,

Eski Milli Hakem Taner Vardarlı

Eski Milli Hakem Nazife Öztürk

 Teknik Direktör Ödülleri

Hakan Kutucuoğlu,

Cüneyt Dumlupınar

Enver Çelik

Futbolcu Ödülü

Can Bahran - Altay

Erdem Özkayımoğlu - İzmirspor

Cevdet Capar - İzmirspor

Attila Egemen - Karşıyaka

Spora Hizmet Ödülü

Birsen İnan

Vehbi Moğol

Doğan Mutlu

Başarılı Kulüpler Ödülü

Şavkar Cimnastik Kulübü

Seferihisar Belediye Spor- Plaj Futbolu

Bostanlı Spor Kulübü


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
429 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
580 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
377 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
351 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu