KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’tan, Depremde Kaybedilen Canlar İçin Saygı Duruşu

Konak’tan, Depremde Kaybedilen Canlar İçin Saygı Duruşu

07 Şubat 2023 Tarihinde Eklendi 489 Kez Okundu

Konak Belediye Meclisi toplantısı,Türkiye’yi sarsan ve etkileyen deprem felaketinin derin üzüntüsü içinde gerçekleştirildi. Meclis üyeleri, Başkan Batur’un çağrısıyla, depremde hayatını kaybeden vatandaşların anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Konak Belediyesi’nin şubat ayı ikinci olağan meclis toplantısı, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un çağrısı üzerine, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Meclis açılışında konuşan Başkan Batur, İzmir’de tam bir uyumla çalışarak deprem bölgesine gidecek yardımların koordinasyonunun sağlandığını ifade etti. Başkan Batur, Konak Belediyesi olarak, afet durumları için hazırda beklettikleri, bin adet yatak, 2 bin adet gıda kolisi, bin adet battaniye, 50 adet çadır, 5 bin atkı, bere, eldiven, 3 bin adet yetişkin ve çocuk giyimi, 200 adet kar maskesi, 150 adet elektrikli soba, bin adet bebek bezi, 500 adet iç giyim, 100 adet uyku tulumu ve kamp lambası, bin adet yastık, 100 adet sac soba, bin adet çocuk kaban, kazak ve çizmesi, 500 adet lastik çizme, 500 adet yağmurluk, bin adet hazır yemek ve bin adet makarnadan oluşan malzemeleri, ilk giden yardım uçağına gönderdiklerini dile getirdi ve şöyle konuştu:

“Maalesef bugün üzücü bir haberle güne başladık. Cumhuriyet tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. Sabah 04.17 sularında Kahramanmaraş Pazarcık merkez üssü olmak üzere on ülkenin ve on şehrin etkilendiği çok büyük bir deprem meydana geldi. Şiddetinin önce 7.4, daha sonra 7.7 ve 7.8 şeklinde düzeltildiği bir deprem. Acımız büyük. Oradaki insanların hem soğukla boğuşması hem vatandaşlarımızın böyle bir felaketle karşı karşıya gelmesi hepimizi çok üzdü ve üzmeye devam ediyor. O bölgedeki yardım çığlıklarına duyarsız kalmadık. Sayın valimizin başkanlığında AFAD ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız, sivil toplum örgütlerimiz, ilçe belediyelerimiz tam bir koordinasyon içinde çalışmaları yürütüyoruz. 12.00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte bir toplantı yaptı. Daha sonra sayın valimizin başkanlığında AFAD’da toplantı devam etti. Saat 14.00’te yeniden büyükşehir ve ilçe belediyeleri toplantı yaptı. Yardımların koordineli bir şekilde yerine ulaşması için çalışmalar yürütüyoruz. Saat 17.30 itibariyle de ilk yardım uçağı Adana’ya hareket edecek. Konak Belediyesi olarak, bu tür durumlarda kullanılmak üzere hazırda beklettiğimiz malzemeleri gönderdik.”

Konaklılar yardım için seferber oldu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye olarak deprem bölgesi için bir de yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Kampanya kapsamında, vatandaşların, bölgeden gelen acil ihtiyaç listesindeki malzemeleri belediyenin Basmane’deki merkez binasına getirdiklerini söyleyen Başkan Batur, yardım eli uzatan vatandaşlara teşekkürlerini iletti. İhtiyaç duyulan malzemelerin battaniye, çocuk bezi, çorap, iç giyim, yetişkin ve çocuk kıyafetleri (giyilmemiş), ısıtıcı, uyku tulumu, el feneri, taşınabilir şarj cihazı, pil ve ışıldak olduğunu hatırlatan Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elimizden gelen katkıyı sunacağız. Zaten Konak’taki hemşehrilerimiz de hemen duyarlılıklarını belli ettiler. Gediz’deki şantiye depolarımıza, gelen malzemeyi taşıyoruz. Allah bir daha böyle felaket vermesin. Bu başımıza gelen felaketi dayanışma içinde, devletin gücüyle, yerel yönetimlerin gücüyle atlatacağız. Tek temennimiz ölümlerin az olması. En büyük handikap da o bölgedeki hava şartları. Süreci dayanışma içerisinde götüreceğiz. Orada kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.”


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
427 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
576 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
374 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu