KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ta Kadınlar İçin Güç Birliği

Konak’ta Kadınlar İçin Güç Birliği

16 Haziran 2022 Tarihinde Eklendi 580 Kez Okundu

Konak Belediyesi ve İzmir Kadın Dayanışma Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında ortak projeler ve KİHEP eğitimleriyle Konak’ta kadınlar daha bilinçli, özgüvenli ve güçlü olacak. Kadınların gücüne güç katan protokolün imza töreninde konuşan Başkan Batur, “Her zaman kadınların yanındayız. Kadın dostu bir belediye olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Konak Belediyesi, sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirdiği işbirliklerine bir yenisini daha ekleyerek İzmir Kadın Dayanışma Derneği ile ortak protokol yaptı. Konak’ta kadınların daha güçlü olması için bir güç birliği oluşturan protokolün imza törenine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Müzeyyen Alpşen ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serdahbeyi ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Sibel Hür katıldı.  İmza atılan protokol ile birlikte Konak Belediyesi ve İzmir Kadın Dayanışma Derneği arasında ortak proje ve projelere yönelik hibe desteklerinde beraber çalışmalar yapılacak. Ayrıca Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) kapsamında eğitimler gerçekleştirilecek.

Batur: Konak Belediyesi sivil toplum örgütleriyle ayakta

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi’nin halkın yanında yer alarak sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket eden bir belediye olduğunu vurguladı. “Her zaman kadınların yanındayız. Kadın dostu bir belediye olmaktan gurur duyuyoruz” diyen Başkan Batur,İzmir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Müzeyyen Alpşen ve yönetim kurulu üyelerine dayanışma içerisinde oldukları için teşekkürlerini iletti. Başkan Batur, “Konak Belediyesi olarak geçtiğimiz üç yıl içerisinde özellikle kadın dernekleriyle çok iyi işbirlikleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarını ara vermeden sürdürüyoruz. Konak Belediyesi, sivil toplum örgütleriyle ayakta. Olması gereken de bu. Çünkü yerel yönetimler her zaman halkıyla beraber olmalı Halkın temsilcisi olan sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde olmak bu anlamda çok önemli” diye konuştu.

Kadına şiddet gündemden düşmüyor

Başkan Batur, Konak Belediyesi olarak kadınların yanında yer aldıklarını ve özellikle kadına yönelik şiddet konusunda duyarlı olduklarını ifade ederek, “Ülkede maalesef düşmeyen bir gündem var; kadına yönelik şiddet. İtiraf etmek gerekir ki iktidarın kararlarından güç alan erkekler de var. İstanbul Sözleşmesinin bir gece yarısı bir anda ortaya kaldırılması gibi. İstatistiklere baktığımızda o günden bugüne şiddet olaylarında artış görüyoruz. Bu konuda Konak Belediyesi duyarlılığını bundan sonra da sürdürecek. Kadınlar, çocuk ve gençler, engelli bireyler, sosyal hizmet açısından en fazla ilgilendiğimiz kesim” dedi.

Sığınma evi müjdesi

Konak’ta hizmete açılacak kadın sığınma evi hakkında da bilgi veren Başkan Batur, projenin tamamlandığını ve ihaleye hazırlandıklarını şu sözlerle müjdeledi:

“Sığınma evi ile ilgili projemiz hazır. Geçtiğimiz meclis toplantımızda bunun müjdesini vermiştik, bir kez de burada söyleyelim. Kısa süre içerisinde de ihaleye çıkacağız. Bu dönem içerisinde bitirmeyi ve hizmete açmayı istiyoruz.”

Alpşen: Mücadelemiz, dayanışmayla büyüyor

İzmir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Müzeyyen Alpşen de konuşmasına dernek faaliyetlerini anlatarak başladı. Yerel yönetimlerle birlikte çalışmayı önemsediklerini belirten Alpşen,İzmir Sığınma Evleri İstiyor kampanyası, Kadın Dostu Kentler gibi pek çok çalışmaya imza attıklarına dikkat çekti. Alpşen, kadın danışma merkezi, danışma hattı ile beraber gönüllü psikolog ve avukatlarla çalıştıklarını, aynı zamanda eğitimler düzenlediklerini de sözlerine ekledi. Konak Belediyesi’yle birlikte yapacakları çalışmalarla kadınların güçleneceğini vurgulayan Alpşen şöyle konuştu:

“İstanbul Sözleşmesinin feshedilme isteğiyle birlikte, kadınlara ve kadın haklarına yönelik şiddet ve saldırıların arttığı bir dönemden geçiyoruz. Kadın düşmanı politikaların bu kadar yaygın ve pervasızca tartışılmasına karşı eşitlik mücadelemiz, ulusal dayanışmayla büyüyor. Bu protokolün, Konak ilçe sınırları içerisinde ikamet eden kadınların güçlendirilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Kadınların güçlenmesi anlamında üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
427 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
574 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
374 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu