KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konaklı Miniklere Okumayı Sevdiren Proje

Konaklı Miniklere Okumayı Sevdiren Proje

19 Temmuz 2022 Tarihinde Eklendi 384 Kez Okundu

Konak Belediyesi ve AÇEV işbirliğinde, 4-7 yaş aralığını kapsayan ‘Okuyan Bir Gelecek’ projesinin ilk etabı tamamlandı.Üç semt merkezinden yaklaşık 100 çocuğa okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandıran eğitim programının ikinci etabı ise eylül ayında başlayacak.

Konak Belediyesi’nin Zeytinlik, İsmetpaşa ve Aziziye semt merkezlerinde gerçekleştirilen‘Okuyan Bir Gelecek’ projesi eğitimleri, 4-7 yaş aralığındaki minikleri okuma sevgisiyle tanıştırdı. Konak Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV ) işbirliğinde gerçekleştirilen ve 10 hafta süren proje kapsamında çocuklara her hafta farklı bir yazarın kitabı, eğitimlerini AÇEV’den alan semt merkezi eğitmenleri tarafından okundu.Öğrenmeyi eğlenceli hale getiren eğitimlere üç semt merkezinden yaklaşık 100 minik katıldı. Kitap okuma alışkanlığını küçük yaşlardan itibaren aşılamayı, dil gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan proje, çocuklara kazandırdığı becerilerin yanı sıra eğitimde fırsat eşitliğine de imkan sağlıyor. 10 haftalık eğitim programı sonunda çocukların anlama, dinleme ve dil becerilerini geliştirmesi, okuma sevgisi ve alışkanlığı kazanmaları, dinlediklerini anlatabilmeleri, yaratıcılıkları ve hayal güçlerinin zenginleşmesi amaçlanıyor.

Yeni kelimeler oyunlarla öğretildi

Çocuklara her hafta ayrı bir yazarın canlandırma yapılarak okunan kitaplardaki bilinmeyen kelimelerin tanımları yapılarak çocukların kelime dağarcıklarının ve algılarının gelişimine katkı sağlanıyor.Kitaplardaki hikayelerde yer alan renkler, meyve, sebze ve nesneler,çocuklara oyunlar oynatarak, konuyla ilgili resimler yaptırılarak öğretiliyor.

Annelere de farkındalık eğitimi verildi

Öte yandan proje kapsamında kitap okuma etkinliğinin evlerde de devamının sağlanması, çocuklarıyla kitap okuyarak, ortak ve kaliteli bir zaman geçirebilmeleri amacıyla annelere de çocuklarına nasıl kitap okumaları gerektiği konusunda eğitim verildi. Hem ebeveynleri hem de çocukları kitapla buluşturan ‘Okuyan Bir Gelecek’ projesi sonunda okunan kitaplar çocuklara hediye edildi. Böylece her çocuğun evinde mini bir kütüphanenin temeli atıldı.

Yeni dönem eylülde başlayacak

Özellikle dezavantajlı bölgelerde uygulanarak eğitimde fırsat eşitliğini destekleyen proje, eylül ayında tekrar başlayacak.  Kayıtlar hakkında detaylı bilgi almak isteyenler 0 232 484 53 00 numaralı telefondan Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2963 dahili hattına bağlanarak bilgi edinebilir.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
430 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
582 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
378 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
353 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu