KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak Meclisi'nde Deprem ve İdlip Şehitleri İçin Saygı Duruşu

Konak Meclisi'nde Deprem ve İdlip Şehitleri İçin Saygı Duruşu

04 Şubat 2020 Tarihinde Eklendi 971 Kez Okundu

Belediye Meclisi Şubat ayı birinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Yoğun bir gündemin takip edildiği toplantıda depremin etkileri ve önlem alma gerekliliği, ülkeyi yasa boğan şehit haberleri ve dünyanın gündemindeki Corona Virüsü salgını da Konak Belediye Meclisine taşındı.

Vefa Meclisi

Konak Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı,  Elazığ depreminde hayatını kaybedenler ve İdlib'de rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı neticesinde şehit olan 7 asker ve 1 sivil vatandaş için saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Konak Belediyesi’ndeki görev sürelerini tamamlayarak bu yıl emekli olan belediye personeline plaket takdim edildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi’ne geçmişten bu yana verdikleri katkı ve emek için teşekkür ederek, emeklilik hayatlarında sağlık ve başarı dileklerini iletti.

Toros’ta Açılış Müjdesi

Meclis açılışında çok yakında faaliyete geçecek Toros Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisleri ile Engelsiz Yaşam Köyü ile ilgili tanıtım filmi gösterildi. Filmin ardından açılış konuşmasını yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,  Toros Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesislerinin pazar kısmının önümüzdeki Cuma günü açılacağının müjdesini verdi.  Gültepe Spor Tesisleri ve Engelsiz Yaşam Köyü’nün de bu ay sonunda tamamlanacağını belirten Başkan Batur, Konak’ta yaşayan 3-6 yaş arası zihinsel engelli çocukların Engelsiz Yaşam Köyü’ne kayıtlarının devam ettiğini, eğitimlerine ise başlandığını söyledi.

 Corona Virüsü Önergesi

Mecliste verilen önergeler kısmında meclis üyelerinden gelen önerge ile dünyada panik yaratan Corona Virüsü salgını ile ilgili çalışma yapılması konusu gündeme geldi. Alınacak güvenlik önlemleri hakkında neler yapılabileceğine dair önerge Sağlık Komisyonuna sevk edildi.

Adı Gültepe’de Yaşayacak

Yoğun gündeme sahip meclis oturumunda alınan kararlardan biri de Gültepe’de cadde ismi değişikliği oldu. Gültepe sınırları içerisinde bulunan Meltem Caddesi’ne Gültepe Belediyesi’nin ilk başkanlarından Hüseyin Polat’ın isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
436 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
589 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
381 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
379 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
358 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
404 Kez Okundu