KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak Belediyesi’nden Türkiye’ye Örnek Sözleşme

Konak Belediyesi’nden Türkiye’ye Örnek Sözleşme

18 Eylül 2020 Tarihinde Eklendi 1432 Kez Okundu

Konak Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yapılan sözleşme ile Konak Belediyesi’nde KHK mağduru kalmadı; Konak’ta eşit işe eşit ücret dönemi başladı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, KHK’lı çalışanları kadroya geçiren sözleşmeye imza atarak tüm Türkiye’ye örnek oldu.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, verdiği sözü tuttu, KHK’lı olarak çalışan işçilerin belediye şirketine geçişi ve toplu sözleşme hakkını elde etmesi için imzayı attı. Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinde düzenlenen ve bayram havası yaşanan imza törenine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Parti Meclisi Üyeleri Dr. Murat Emir, Ulaş Karasu ve Ednan Arslan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel Sekreteri Şükret Sevgener ve Toplu sözleşme Daire Başkanı Çetin Çalışkan, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, Disk Genel-İş Sendikası İzmir Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, sendika işyeri temsilcileri ile belediye işçileri katıldı. Belediye işçilerinin coşkulu alkışları arasında atılan imzalar ile 745 KHK’lı işçi, resmi olarak Konak Belediyesi’nin şirketine geçti.

“Batur, söz verdi mi yapar”

Törende yaptığı konuşmada, belediye çalışanlarının mücadele arkadaşları olduğunu vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, verdikleri sözü yerine getirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Biz her zaman işçiden ve emekçiden yana tavrımızı koyduk. Bundan hiç pişman olmadık. Belediye başkanı ve emekçi yan yana geldiğinde başarı kendiliğinden gelir. Belediye başkanı olduğumuzda da kampanya sürecinde de DİSK ile görüştüğümüzde verdiğimiz sözleri tutacağımızı söylemiştik. Batur yeter ki söz versin, söz verdi mi yapar. Bugün alnımız temiz olarak buradayız. Konak Belediyesi gücünü çalışanları ile yükseltiyor. Biz ‘Birlikte Konak’ dedik ve bunu uyguluyoruz, hep birlikte başaracağız.”

Alın teri değerini bulacak

Tüm işçilerin geriye dönük haklarını alacaklarının da müjdesini veren Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“696 sayılı KHK, hem işverenin hem de sendikaların ellerini bağladı. Bu problemi çözdüğümüzü size müjdelemiştik. Bizim birinci önceliğimiz çalışanlarımızın, emekçilerimizin alın terini zamanında ödemek. 1 Temmuz’dan bu yana geriye dönük tüm haklarınızı alacaksınız. Bu sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve bu mutlu gün hepimize hayırlı olsun. Bu sözleşmeden doğan fark ananızın ak sütü gibi helal olsun. Bundan sonra daha fazla çalışacağız, daha çok üreteceğiz, Konak halkına daha çok hizmet edeceğiz.”

Özgür Özel: Alnından öpmeye geldim

Konak Belediyesi çalışanlarının alkışları arasında kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdiğini söyleyerek,

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu böyle örnek, öncü ve referans bir anlaşmanın taraflarını yürekten kutladığını söylememi istedi. Aynı zamanda buraya Genel Başkanımız adına, sosyal belediyecilik nedir, emeğe soldan bakmak nedir, emeğin hakkını vererek performansı ve hizmeti artırmak nedir bunu en iyi şekilde gösteren, bu sözleşme ile tüm belediye başkanlarına örnek olan Sayın Abdül Batur’u alnından öpmeye geldim” dedi.

Tüm Türkiye’ye örnek olacak

Konak Belediyesi’nde çalışan KHK’lı işçilerin belediye şirketine alınması için yapılan sözleşmenin tüm Türkiye’ye örnek olacağını vurgulayan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu şantiyeden tüm Türkiye’ye seslenelim. Görün, örnek alın, cesaret alın.

Eşit işe eşit ücret, bir slogan olmaktan çıkıp gerçek oluyor. Bu sözleşme örnek bir modeldir. Umudumuz tüm belediyelere örnek olmasıdır. Türkiye’deki tüm işçiler, burayı görün çünkü doğru sendika ve örgütlenme çözümü getirir. Tüm vatandaşlar burayı görün, çünkü CHP ‘mış gibi’ yapmıyor, sözünü tutuyor, imzasını atıyor ve hakkını veriyor. İktidara gelince bugün Konak işçisinin yüzü güldüğü gibi Türkiye’nin de yüzünün güleceği günler yakındır. Bunu biliyoruz ve o günlere yürüyoruz. Burada kimse birine lütuf vermiyor. Emeğin en yüce değer olduğunu, alın terinin değerini, hakkını vermenin namus borcu olduğunu bilerek hareket ediyoruz. Umudumuz sizlersiniz yolumuz yolumuzdur yolunuz açık olsun.”

İmzalar alkışlar eşliğinde atıldı

Belediye işçilerinin sloganları ve alkışları arasında düzenlenen törende Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, KHK’lı işçilere haklarını veren sözleşmeye imza atı. DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara da tüm işçileri yapılan sözleşmeyi alkışlamaya davet ederek “Gelin dostlar bu toplu sözleşmeye katkı koyan herkesi avuçlarımız patlayana kadar alkışlayalım. Bu mutlu günü bize yaşatan Konak Belediye Başkanımız Sayın Abdül Batur’u alkışlayalım. Bugün KHK zulmü artık son bulmuştur” dedi.

KHK’lı işçiler tüm haklarına kavuştu

Konak Belediyesi’nde tarihi bir gün yaşandı. Daha önce taşeron şirketlere bağlı çalışan, 696 Sayılı kanun hükmünde kararnameyle kadroya geçişleri sürüncemeye düşen KHK’lı işçilerin, Konak Belediyesi şirketine geçişi atılan imzalarla tamamlandı. Toplu sözleşmeye dahil olacak 745 işçi, bundan sonra tüm sosyal ve sendikal haklardan faydalanabilecek. Aile yardımı, yol ve yemek yardımı, eğitim yardımı gibi temel hakların yanı sıra evlenme, doğum ve ölüm yardımı, bayram ikramiyesi gibi daha önce kullanamadıkları tüm haklara sahip olacak.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
429 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
580 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
377 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
351 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu