KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'dan 24 Temmuz Mesajı:

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'dan 24 Temmuz Mesajı:

24 Temmuz 2021 Tarihinde Eklendi 623 Kez Okundu

"Özgür basın mücadelesinde yanınızdayız"

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 24 Temmuz’un basının içinde bulunduğu şartlardan dolayıasla bir bayram gibi kutlanamadığına dikkat çekerek, “Tarafsız ve özgür bir basın güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Biz özgür basın mücadelesinde gazetecilerin her zaman yanında olacağız” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türk basınında sansürün kaldırıldığı gün olan 24 Temmuz’un tutuklu gazeteciler, uygulanan ekonomik ambargolar ve mesleğin içinde bulunduğu durum nedeniyle bir bayram gibi kutlanamadığına dikkat çeken Batur, özgür basın mücadelesinde gazetecilerin her zaman yanında olacaklarını vurguladı. Türkiye'de hemen her dönem en ağır darbeleri gazetecilerin aldığına dikkat çeken Batur mesajında, “Bugün de durum farklı değil.Türkiye’nin basın özgürlüğü karnesi çok kötü. Basın emekçileri, Türk basınında sansürün kaldırılışının 113. yılında daha fazla baskıya ve sansüre maruz kalıyor. Oysa özgür ve tarafsız bir basın güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. Biz özgür basın mücadelesinde gazetecilerin her zaman yanında olacağız. Bu haklı mücadelede onları yalnız bırakmamaya kararlıyız” dedi.

“Çok önemli bir toplumsal görev”

Cumhurbaşkanlığı’nın kamu kurum ve kuruluşlarına gazete alınmaması kararını içeren yeni Tasarruf Genelgesi’nin özellikle yerel basını susturmak anlamına geldiğini kaydeden Batur, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yerel basın ile okuyucu arasındaki bağ kesilmek isteniyor. Yerel basın sussun isteniyor. Asla böyle bir şey olmayacak. Gerekirse her türlü riski alıp, yerel basının ayakta kalmasını sağlayacağız.”

Meslek ilkelerine bağlı, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, objektif, tarafsız basının çok önemli bir toplumsal görevi yerine getirdiğini vurgulayan Batur, mesajını şöyle sonlandırdı:

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Basın milletin müşterek sesidir’ demiştir. Bu sese sahip çıkmak, susturulmasının önüne geçmek hepimizin görevi. Çok zor koşullar altında, büyük özverilerle mesleklerini yapmaya çabalayan basın emekçilerini haklı mücadelelerinde yalnız bırakmayacağız. İşte bu nedenle 24 Temmuz’u ben de Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü olarak anıyorum. Dilerim ki, bu özel günün gerçek bir bayram gibi kutlanacağı zaman çok yakınımızda olsun.”


Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
427 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
574 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
374 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu