KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Kemeraltı’nda Hedef 2023

Kemeraltı’nda Hedef 2023

11 Mart 2020 Tarihinde Eklendi 1010 Kez Okundu

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği yönetimiyle bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “İzmir'in kalbi Konak, Konak'ın kalbi de Kemeraltı. Tarihi çarşıyı çok önemsiyoruz” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, yönetim kurulu üyeleri ve Çarşı esnafı ile Kemeraltı’nın tarihi mekanlarından Küçük Demirhan’da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kemeraltı Çarşısı’nın ihtiyaçları, sorunları ve geleceği üzerine konuşulan buluşmada Başkan Batur, tarihi Çarşı için hep birlikte çalışacaklarını söyledi.

Yapılacak çalışmaların Kemeraltı’nın değerine değer katacağını ifade eden Başkan Batur, 2023 yılını hedef belirlediklerini söyledi ve şöyle konuştu:

“Kemeraltı İzmir için çok önemli bir değer. İzmir’in kalbi Konak, Konak’ın kalbi de Kemeraltı. Kemeraltı, gelişimini tarihi misyonunu koruyarak devam ettirecek bir değer. Bu değere nasıl daha da değer katarız, onun mücadelesi içerisindeyiz. Gerek Konak Belediyesi, gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi, hep birlikte Kemeraltı’nın kalkınması için bir hedef ortaya koymalı. Hedefimiz Kemeraltı’nın 2023 yılında turistlerin çok daha rahat gezebileceği,  dışarıdan gelen misafirlerin çok daha sağlıklı sokaklarda dolaşabileceği, tabela kirliliğinin ve hanutçuluğun ortadan kalktığı, kentimize yakışır bir çarşı haline gelmesidir” dedi.

 “Kemeraltı İzmir’in Altın  Değeri”

Kemeraltı’nın aydınlatılması konusuna da değinen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projesinin devam ettiğini söyledi. Gerekirse Konak Belediyesi’nin Basmane’deki Bilişim Teknolojileri Çarşısı’nda uyguladığı aydınlatma sistemini Kemeraltı’nda da hayata geçirebileceklerini dile getiren Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir önceliğimiz de Kemeraltı’nın aydınlatılması ile ilgili. Büyükşehir Belediyesi’nde bir aydınlatma projesi yapılıyor. Biz de Bit Pazarı adıyla anılan Bilişim Teknolojileri Çarşısı’nda uyguladığımız çalışmayı burada yapabiliriz. Kemeraltı İzmir’in altın bir değeridir. Bu değerin daha iyi bir noktaya gelmesi için her şeyi yapmaya hazırız. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde her sorunu çözeriz, her şeyin üstesinden geliriz.”

Çarşı’ya Yerinde İnceleme

Kemeraltı esnafının düşüncelerini ve sorunlarını birinci elden Başkan Abdül Batur’a anlatma fırsatı bulduğu buluşma sonrası, hep birlikte Kemeraltı Çarşısı gezildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, gezi sırasında dükkanlarında bulunan esnafı da ziyaret ederek sohbet etti. Çarşı’nın sorunlarını yerinde gören Başkan Batur, beraberindeki heyete sorunların giderilmesi için talimat verdi. 


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
439 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
592 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
383 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
380 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
360 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
406 Kez Okundu