KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi Adına Yakışır Oldu

Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi Adına Yakışır Oldu

15 Temmuz 2022 Tarihinde Eklendi 630 Kez Okundu

Ev sahipliği yaptığı sergi, tiyatro ve konserle ve bünyesinde açılan kurslarla sanatı hayatın içine katan Konak Belediyesi Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi, yeni sezona yeni yüzüyle başlayacak.  Giriş holü, galeri ve koridorları, merkezin adına yakışır şekilde memleket şairi Nazım Hikmet Ran’ın fotoğraf ve şiirleriyle donatılan merkeze gelenleri, Nazım şiirleri karşılayacak.

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde, sezonun sonlanmasıyla birlikte geniş kapsamlı bir yenileme çalışması yapıldı. Tiyatro salonu, sanat galerisi ve sergi salonu ile derslikleri baştanbaşa yenilenen merkez yeni sezona şimdiden hazırlandı. Güzelyalı Parkı’nın yanında yer alan ve Konak’ın prestij sergileri, ulusal ve uluslararası tiyatro gösterileri ve konserlere ev sahipliği yapan merkez, adına yakışır bir görünüm kazandı. Bina girişinden itibaren göze çarpan yenileme ile merkeze adını veren büyük şair Nazım Hikmet Ran daha görünür oldu.

Müze gibi kültür merkezi

Kültür merkezine gelenler, giriş kapısı ve holden itibaren her adımda Mavi Gözlü Dev’in fotoğraf ve şiirleriyle karşılanıyor. Duvarlarda yer alan tarihi fotoğraflarda Nazım Hikmet’in vatan sevgisi ve özlemi, aşkları, hem fotoğraflar hem de şiirlerle adeta bir zaman tüneli yaratıyor. Fuayenin yanı sıra katlar arasında kalan merdivenler ile koridorların duvarları da Nazım şiir ve fotoğraflarıyla kaplanan merkez, sanatseverlere Nazım Hikmet müzesindeymiş hissi yaşatıyor. Merkezde yer alan şiirler arasında büyük ustanın eşsiz eseri Kuvayi Milliye Destanı’ndan dizeler de yer alıyor.

Nikah salonunda eşitlik vurgusu

Öte yandan giriş katında, nikah salonu girişinde yer alan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eşi, kızı ve Cumhuriyet kadınlarıyla çekilmiş, tarihe iz bırakan fotoğrafları da Medeni Kanun, kadının insan hakları ve eşitlik vurgusu yapıyor.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
427 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
574 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
373 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu