Anasayfa > Haberler > Batur, Depremzede Çocukların Yüzünü Güldürdü

Batur, Depremzede Çocukların Yüzünü Güldürdü

20 Şubat 2023 Tarihinde Eklendi 400 Kez Okundu

Depremzede çocukların yüzünü güldüren gezi

Konak’taki otellerde ağırlanan depremzede aileleri ziyaret ettiği sırada çocukların Doğal Yaşam Parkı’na gitmek istediklerini öğrenen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, miniklerin yüzünü güldürdü. Çocuklar, Konak Belediyesi’nin organizasyonuyla Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda eğlenceli bir gün geçirdi.

Konak Belediyesi, aileleriyle deprem bölgesinden gelerek Konak’taki otellere yerleştirilen çocukları Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na götürdü. Konak’taki otellerde ağırlanan depremzede aileleri ziyaret ettiği sırada çocukların Doğal Yaşam Parkı’na gitmek istediklerini öğrenen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, hiç vakit kaybetmeden miniklerin yüzünü güldürdü. Çocuklar ziyaretin ertesi günü, Konak Belediyesi’nin onlar için düzenlediği geziyle Sasalı Doğal Yaşam Parkı’na gitti. Zor günlerin ardından doğal yaşam alanlarındaki hayvanları izleyerek parkta eğlenceli bir gün geçiren çocuklar, ailelerini de gülümsetti.

“Bir çocuk güler, dünya kurtulur”

Ülkeyi yasa boğan felaketin çocukları derinden etkilediğini ve bu travmayı atlatmaları için ailelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Başkan Batur, “Depremzede ailelerimize, çocuklarımıza destek olmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Onların zaten okullarda, parklarda olmaları gerek. Doğal Yaşam Parkı’na gitmek istediklerini öğrenince, onları hiç vakit kaybetmeden alıp götürdük. Bir çocuk güler, dünya kurtulur diyoruz ya, onların yüzü hep gülsün ki, dünya daha güzel bir yer olsun. Böylesi bir felaket, böylesi bir acı bizler için bile çok büyük. Çocuklarımıza sahip çıkacağız. Bugünleri atlatmaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.

Parkta aileleriyle güzel bir gün geçiren çocuklar dönüş yolunda vapura binerek, martılara İzmir gevreği de attı.