Anasayfa > Haberler > “Konak’ta Yaşam”ın Kazananları Belli Oldu

“Konak’ta Yaşam”ın Kazananları Belli Oldu

20 Mart 2021 Tarihinde Eklendi 472 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Konak’ta Yaşam” Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Jüri değerlendirmesi sonucunda dereceye giren fotoğraflar belirlenirken Konak’ın en güzel anları da fotoğraf karelerinde ölümsüzleşti.

Konak’ın günlük yaşamından karelerin ölümsüzleştiği “Konak’ta Yaşam” Ulusal Fotoğraf Yarışmasının jüri toplantısı Abacıoğlu Han’da gerçekleşti. Başvuru süresi 22 Şubat’ta sona eren yarışmaya gönderilen bini aşkın fotoğraf arasından şartnameye uygun 784 fotoğrafın değerlendirildiği toplantıda, ilk üçe giren eserler ile mansiyon ödülleri, jüri özel ödülü ve sergilenmeye değer eserler belirlendi.

Jüri üyelerinin Konak'ta yaşamı yansıtan kareler arasında seçim yapmakta zorlandığı değerlendirme sonucu birincilik ödülünü Alahattin Kanlıoğlu’nun fotoğrafı aldı. İkinciliği Elif Kürleyen alırken, Sezai Özaltın da üçüncü oldu. Jüri Özel Ödülünü Cüneyt Gümüşhaneli’nin fotoğrafı alırken, Javad Assaad, Mehmet Aslan ve Mehmet Yılmaz’ın fotoğrafları mansiyon almaya hak kazandı.

Fotoğraflar çevrim içi sergilenecek

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İmançer, Foto Muhabiri ve Fotoğraf Sanatçısı Ali Öz, Foto Muhabiri ve Doğal Yaşam Fotoğrafçısı Aykut Fırat, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği İzmir Temsilcisi Turan Gültekin ile Konak Belediyesi temsilcilerinden oluşan seçici kurul, yarışmaya katılan 60 fotoğrafı da sergilenmeye değer buldu. “Konak’ta Yaşam” Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserlerin yer alacağı sergi, pandemi şartları nedeniyle çevrim içi ortamda düzenlenecek. Yarışmanın ödül töreninin ise nisan ayı başında, pandemi şartları doğrultusunda kısıtlı katılımla gerçekleştirilmesi planlanıyor.