Anasayfa > Haberler > Konak'ta Kadın Güçlenecek

Konak'ta Kadın Güçlenecek

07 Temmuz 2020 Tarihinde Eklendi 150 Kez Okundu

Konak Belediyesi, kadınların güçlendirilmesi, ekonomik yaşamda daha çok yer alması, sosyal ve ekonomik koşullarının geliştirilmesi amacıyla önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

Konak Belediyesi’nin temmuz ayı ikinci olağan meclisinde oybirliği ile kabul edilen “Türkiye’de yaşayan mülteci ve yereldeki dar gelirli kadınları güçlendirme projesi” ile Konaklı kadınlar fark yaratacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Urfa ve Mardin olmak üzere altı ilde uygulanan projeyi İzmir’de Konak Belediyesi, KEDEV (Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı) ile birlikte uygulayacak. Hollanda Dışişleri Bakanlığınca finanse edilen proje ile Konaklı kadınlar güçlerini Kadın Kooperatifi çatısı altında birleştirecek.

Kadın Kooperatifi lokomotif olacak

Konak Belediyesi’nin kurduğu Konak Kadın Kooperatifine de ivme kazandıracak proje kapsamında, kadınların ekonomik yaşama katılımlarını artırarak hem kadınların hem de ailelilerinin ve mahallelerinin sosyal ve ekonomik koşullarını iyileştirmesi amaçlanıyor. Üç yıl sürecek proje ile Konak’ta yaşayan kadınlar, eğitim ve üretim alanlarında aktif hale gelecek; yaptıkları üretim ise Kadın Kooperatifi ile ekonomik değere dönüşerek kadınların gücünü artıracak. Kadınların üretimde ve ekonomik yaşamda daha çok yer almalarında lokomotif olacak Kadın Kooperatifi hem kadınları bir araya getirerek seslerini duyuracak hem de sürdürülebilir bir üretim ile sosyal ve ekonomik dönüşümün fitilini ateşleyecek. Öte yandan kadınlara verilen eğitimler ile kooperatifçilik, üretim ve satış hakkında bilgilendirmenin sertifika programının yanı sıra kadınların liderlik becerileri, farkındalıkları, kendi hayatlarını ilgilendiren konularda karar alma sürecinde etkin olabilmeleri de desteklenecek.