Anasayfa > Haberler > Konak’ın Sokaklarında Asfalt Seferberliği

Konak’ın Sokaklarında Asfalt Seferberliği

15 Ocak 2020 Tarihinde Eklendi 43 Kez Okundu

Konak’ın Sokaklarında Asfalt Seferberliği

Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce yürütülen asfaltlama, sokak ve kaldırım düzenleme çalışmaları ivme kazandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un talimatıyla hızlanan asfaltlama çalışmaları, yeni yılda artarak sürecek. Önceki yıl kentin sokaklarına 8 bin 500 ton asfalt serilirken, bu yıl 12 bin ton asfaltın ihtiyaç duyulan sokaklarda kullanılması planlanıyor.

Toros Pazaryeri’ne Rahat Ulaşım

Konak Belediyesi’nin şehrin genelinde yürüttüğü sokak düzenleme ve yenileme çalışmaları ile yüzlerce sokak yenilendi. Özellikle yakın zamanda açılışı gerçekleşecek Toros Pazaryeri’ne çıkan sokaklardan başlayan asfaltlama işlemleri, belediye ekiplerinin seri çalışmaları ile kısa zamanda çevre mahallelere de ulaştı. Böylelikle hem vatandaşların hem de esnafın pazaryerine daha rahat şartlarda ulaşmasının önü açılmış oldu.

Hedef Büyüttü

30 mahallede art arda yürütülen çalışmalar ile ihtiyaç duyulan sokaklara asfalt serildi, 80 mahallede ise asfalt yamalama işlemi gerçekleştirildi. Yol yenileme çalışmalarında Konak Belediyesi'nin Gediz'deki asfalt şantiye tesisinde kendi ürettiği asfalt kullanıldı.Geçtiğimiz yıl 8 bin 500 ton asfaltın serildiği Konak sokaklarında yeni yılda 12 bin ton asfalt kullanılması hedefleniyor.