Anasayfa > Haberler > Bağışınızla Yüzler Gülsün

Bağışınızla Yüzler Gülsün

29 Kasım 2019 Tarihinde Eklendi 777 Kez Okundu

Konak Belediyesi ihtiyaç fazlası, kullanılabilir durumda olan her türlü giysi ve ev eşyası bağışını ‘Bizim Ev’ ve ‘Bizim Mağaza’ aracılığı ile ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyor. Bağışçılar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü vazifesi gören Konak Belediyesi, bu hizmetiyle binlerce kişiye yardım ulaştırıyor.

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri bünyesinde hizmet veren ‘Bizim Ev’ ve ‘Bizim Mağaza’ bağışlarınızı bekliyor. Kış mevsiminin yavaş yavaş kendisini göstermeye başladığı şu günlerde özellikle kışa özel giysilerin bağışlanması büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz 11 ayda toplam 261 vatandaşın ev eşyası, 5 bin 581 vatandaşın da giysi ihtiyacı karşılandı. Zorlu hava koşulları öncesinde yapacağınız bağışlar yine binlerce insanın yüzünü güldürecek.

Beyaz Eşya ve Kışlık Giysi İhtiyacı Var

Koltuktan yatağa, perdeden halıya, ütüden masaya, bardaktan tencereye kadar bir ev için gerekli olan tüm eşyaları bağış olarak kabul eden merkezde en çok beyaz eşya ve diğer elektrikli eşyaların bağışına ihtiyaç duyulurken, soğuk havaların etkili olmasıyla birlikte kışlık giysiye olan ihtiyaç da arttı. Giyilebilir durumda olan ayakkabıdan paltoya, kazaktan çoraba kadar tüm kışlık giysiler merkezde bağış olarak kabul ediliyor. Giysiler, merkezin çamaşırhanesinde yıkandıktan sonra mağazadaki raflarda ve askılarda yerini alarak ihtiyaç sahiplerinin seçimine sunuluyor.

Arayın, Gelip Alalım

Yardımseverlerin bağışlarıyla ihtiyaç sahiplerinin yaralarının sarıldığı bu hizmete katkıda bulunmak isteyen vatandaşların, 484 53 00 numaralı telefondan 2960 ve 2975 dahili hatları arayarak görevlilere bağış yapmak istediklerini belirtmeleri yeterli. Kullanılabilecek durumda olan eşyalar görevlilerce bağışçının evinden alınarak merkeze getiriliyor. Ev eşyası için başvuruda bulunan vatandaşlara da bağış durumuna göre ihtiyaç listesi tamamlandığında adreslerine görevliler tarafından ulaştırılıyor.