KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ta Pazaryerlerine Sıkı Önlem

Konak’ta Pazaryerlerine Sıkı Önlem

03 Nisan 2020 Tarihinde Eklendi 727 Kez Okundu

Konak Belediyesi, ilçe genelindeki tüm pazaryerlerini İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan son genelgeye göre düzenlerken, Başkan Batur, “Biz tüm tedbirlerimizi alıyor, gerekli çalışmaları yapıyoruz; hemşehrilerimizin hayatı her şeyden önce gelir” diye konuştu.

Covid-19 salgınına karşı ilçe genelinde aldığı sıkı önlemleri sürdüren Konak Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın yayımlandığı son genelgeye göre pazaryerlerini düzenledi.

Pazaryeri girişlerine dezenfektan konurken, tüm pazarcılara eldiven ve maske takma zorunluluğu getirilerek, tezgâh aralıkları da 3 metreye çıkarıldı. Vatandaşların karşı karşıya gelerek yoğunluk oluşturmaması için pazaryerlerine giriş ve çıkışlar için ayrı kapılar oluşturuldu. Belirlenen giriş ve çıkışlar haricinde diğer tüm alanlar ise bariyerlerle kapatılarak, kontrolsüz giriş ve çıkışlar engellendi.

Esnafın iki katı vatandaş

Gıda dışı satışa izin verilmeyen pazaryerlerinde esnaf sayısının en fazla 2 katı vatandaş olması sağlanıyor. Bekleyenler yoğunluk yaratılmaması, sayının aynı düzeyde tutulması için sırayla pazaryerlerine alınıyor. Konak Belediyesi vatandaşların en az iki metre mesafeyle bekleyeceği koridorlar oluşturuyor.

Önce hayat gelir”

İlçede tüm önlemlerin sıkı tutulduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çok ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya olunduğunu belirterek, “Biz tüm tedbirlerimizi alıyor, gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz; hemşehrilerimizin hayatı her şeyden önce gelir. Tek bir hayat bile bizim için çok önemli. Hemşehrilerimden de kendi sağlıkları için tüm bu önlemlere uymalarını rica ediyorum. Lütfen evlerinizde kalın ve aldığımız tedbirlere uyun ve uygulayın. Bu hepimizin mücadelesi; bu felaketi her birlikte aşabiliriz. Yine sokaklarımızı adımlayacağımız zamanlar elbette gelecek ama şu an birlik olup, bu virüse karşı alınan önlemlere uyma zamanı” diye konuştu. Batur, pazarlarda akşamüstü yoğunluk oluşmaması için vatandaşlardan sabah saatlerinden başlayarak, alışverişlerini gün içinde yapmalarını da istedi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
428 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
576 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
374 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu