KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > 1. Kadriye'de İnşaat Başladı

1. Kadriye'de İnşaat Başladı

17 Haziran 2020 Tarihinde Eklendi 1356 Kez Okundu

Konak’ın beş yıldızlı tesisi için kazma vuruldu!

Konak Belediyesi’nin 1. Kadriye’de kuracağı beş yıldızlı tesis için ilk kazma vuruldu. Çalışmaları yerinde inceleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tesisin 500 günde tamamlanacağını açıklayarak, “Bundan sonra sık sık temel atacağız” dedi.

1. Kadriye’de beş yıldızlı bir tesis kurmaya hazırlanan Konak Belediyesi, ilk kazmayı vurarak inşaatı başlattı. Temel atma töreni için geri sayımın başladığı tesisin 500 günde tamamlanacağını açıklayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede ardı ardına yapılacak temel atma törenlerini müjdeledi.

Göreve geldiği ilk altı aylık dönemde Gültepe planlarını tamamlayan, Beştepeler planlarını da son aşamaya getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümün yanı sıra ilçenin sosyal dönüşümünü sağlayacak adımlarını da hızlandırdı. Toros’ta inşaatını tamamladığı çok amaçlı sosyal tesisin açılışına hazırlanan Batur, bu merkezin bir benzerini kuracağı 1. Kadriye’de de inşaatı başlattı. Konak Belediyesi ekipleri, inşaat alanında ilk kazmayı vurdu.

Yatırımlar yeniden başladı

Bölgeye giderek, yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Batur, üç aylık salgın sürecinde ilçede yatırımların durdurulduğunu, önceliğin koronavirüsle mücadele çalışmalarına verildiğini hatırlatarak, “Önceliğimiz, dünyanın başına gelen bu en büyük felaketle mücadeleydi. Artık yavaş yavaş normalleşmeye geçtiğimiz bu süreçte yatırımlarımıza da başladık. 1. Kadriye Mahallesi ile çevre mahalleri kapsayan Beştepeler diye adlandırdığımız bölgemizde kuracağımız sosyal tesisimizle ilgili olarak projemiz ve ihale süreci bitmişti. Çalışmalara da başladık” diye konuştu.

“Bölgeye hayat verecek”

İnşaatına başlanan projenin 500 günde tamamlanacağını kaydeden Batur, “Bölgeye hareket katacak, hayat verecek projemiz yıllardır bölgenin beklediği, arzuladığı hizmetlerden biri. Hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra da sık sık temel atacağız, yatırımlarla ilgili bilgilerimizi vereceğiz. Halkımızın faydalanacağı tesisleri birer birer ilçemize kazandıracağız” dedi.

Tesiste neler var?

Konak Belediyesi, yeni tesisini 1. Kadriye’de 6 bin metrekarelik bir inşaat alanı üzerinde kuruyor. Dört katlı olacak tesisin bodrum katında 25 araçlık kapalı bir otopark, üst katlarında ise 72 tezgâhlı bir pazaryeri ile nikâh törenlerinin de yapılabileceği, 195 kişilik çok amaçlı bir salon bulunacak.

Kreş de olacak

Tesiste sanat, hobi ve meslek edindirme kurslarının düzenleneceği bir semt merkezi ile açık hava sineması olarak da değerlendirilebilecek, 50 kişilik bir açık amfi yer alacak.Tesis bölgeye, 85 metrekare alan üzerine kurulacak bir kreşi de kazandıracak. Tesisin hemen yanında yer alan 170 metrekarelik alana da yeni bir muhtarlık binası, zabıta noktası ve taziye evi inşa edilecek.


Foto Galeri

Son Haberler
Basmane’de Temizlik ve Bakım Seferberliği

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
44 Kez Okundu

Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
72 Kez Okundu

Göztepe Sakinlerinden Başkan Mutlu'ya Sevgi Seli

17 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
60 Kez Okundu

Azerbaycan Kadınları Baharı Başkan Mutlu’yla Karşıladı

16 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
90 Kez Okundu

Konak'ın Parkları Bayramda Çiçek Açtı

13 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
90 Kez Okundu