Anasayfa > Haberler > Konak’ta ‘Okuyan Bir Gelecek’ İnşa Ediliyor

Konak’ta ‘Okuyan Bir Gelecek’ İnşa Ediliyor

15 Mayıs 2024 Tarihinde Eklendi 124 Kez Okundu

Konak Belediyesi ve AÇEV iş birliğinde sürdürülen ‘Okuyan Bir Gelecek’ projesi, miniklere erken yaşta kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor. Okul öncesi eğitime erişemeyen dar gelirli ailelerin çocuklarına fırsat eşitliği imkanı da sunan proje kapsamında ebeveynler ise çocuklarının sağlıklı gelişimlerini destekleyebilmeleri için bilinçlendiriliyor.

Konak Belediyesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) iş birliğinde sürdürülen ‘Okuyan Bir Gelecek’ projesi, çocuklara erken yaşta kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor. Beştepeler ile Toros Sosyal Tesisleri’nin yanı sıra Zeytinlik ve Aziziye semt merkezlerinde de yürütülen proje kapsamında miniklere, AÇEV tarafından belirlenen kitaplar eğitmenler tarafından dikkat çekici bir şekilde okunduktan sonra bilinmeyen kelimelerin tanımı yapılarak kelime dağarcıklarının gelişimine katkı sağlanıyor. Öğrenmeyi eğlenceli hale getiren ve 10 hafta boyunca devam eden proje sayesinde çocuklara kitaplardaki hikayelere uygun olarak oyunlar da oynatılıyor. Dezavantajlı bölgelerde uygulanan proje ile okul öncesi eğitime erişemeyen dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitimde fırsat eşitliği sunulmasının yanı sıra ebeveynlerin çocuklarının sağlıklı gelişimlerini destekleyebilmeleri de hedefleniyor.

Kitap sevgisini erken yaşta ediniyorlar

AÇEV iş birliğinde yürütülen ‘Okuyan Bir Gelecek’ projesi kapsamında çocukların erken yaşlarda okuma alışkanlığı kazanması ve dil gelişimi başta olmak üzere zihinsel, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemek amacıyla ‘Okuma Grupları Programı’ düzenleniyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personelleri tarafından çocuklara verilen kitap okuma eğitiminin ardından ebeveynler de ‘Aile Seminerleri’ ile çocuklarının sağlıklı gelişimlerini destekleyebilmeleri için bilinçlendiriliyor.  Ebeveynlere çocuklarına okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak için neler yapılabilecekleri ile nitelikli çocuk kitaplarının özellikleri anlatılıyor. Okul öncesi dönemin çocuklara kitap sevgisi aşılamak açısından önemli bir dönem olduğunu vurgulayan eğitmenler, proje sayesinde çocukların kelime dağarcıklarının her geçen gün arttığına dikkat çekiyor.

Yeni dönem kayıtları eylülde başlıyor

Yıl boyunca Minikler Konağı ile Oyun Odaları’nda uygulanan ve Konak’ın birçok semtinde yaygınlaştırılması planlanan projenin yeni dönem kayıtları eylül ayında başlayacak. Kayıtlar hakkında detaylı bilgi almak isteyenler 0 232 484 53 01 numaralı telefondan Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2963 dahili hattına bağlanarak bilgi edinebilir.